Faili Mechul Kiyak

Ben islerden dolayi cok blog yazari takip edemiyorum ancak elimden geldikce konumla ilgili forumlara goz gezdirmeden gunumu bitirmiyorum.

Bir kac gun once yine forumlarda gezerken kisaca FMK yani Faili Mechul Kiyak baslikli bir konu dikkatimi cekti ve bu konu beni Tunc Kilinc'in Fikir Atolyesi sitesine goturdu. Tunc gercekten bir cok kisinin aklina belkide gelen ama uygulamaya girismedigi bir olusumu baslatmis. Oncelikle bu guzel baslangic icin kendisine tesekkur ediyorum.

Simdide nedir bu olusum ona deginmeye basliyayim :) Olusumumuzun adi Faili Mechul Kiyak ve bir kiyak ya da iyilik hareketi diyebiliriz.

Mantik kisaca soyle isliyor bir kartimiz var (Fikir Atolyesi sitesinden indirebiliyorsunuz) ve biz birilerine kiyak cekmek, iyilik yapmak istedigimizde bu kartla birlikte kiyagimizi yapiyoruz. Bununla ilgili bir kac ornegi Tunc'un sitesinden alarak sizinle paylasiyorum:
  • Köprü gişesinde arkadaki arabanın parasını vermek ve hızla uzaklaşmak. Gişe görevlisinden kartı arkadaki arabanın şöförüne vermesini rica ediyoruz.
  • Yaz sıcağında kalabalık bir belediye otobüsünün içinde buz gibi bir kasa kolayı unutmak (kartlar kolalara iliştirilmiş.)
  • Uzun yıllar bakımsız kalan bir mezarı temizlemek ve çiçek dikmek. Kartı mezara bırakıyoruz. Oradan geçen birilerinin belki dikkatini çeker.
  • Karta ataçlanmış 10 TL’lik bir banknotu yolda düşürmek.
  • Birinin posta kutusuna gelen elektrik veya su faturasını alıp, ödemek. Sonrasında faturayı makbuz ve kartla beraber posta kutusuna geri koymak.
  • Haftalardır pis kalmış bir arabayı gece yıkamak ve sonrasında kartı sileceğe iliştirmek.
  • Vapur iskelesinde veya metroda turnikelerden birinin üstüne karta ataçlanmış bir jeton bırakmak.
  • Sipariş verdiğimiz (bir alana ikincisi bedava) pizzayı komşumuzun zilini çalarak kapısına bırakıp kaçmak (kart pizza kutusunun içinde.)

Bunlar sadece fikir vermek icin yazilmis kiyaklar. Bunlari gelistirmek tabiki bizim elimizde. Ben dun ilk kiyagimi bitirmis oldugum bir kitabin arasina karti koyarak bir banka birakarak basladim.

Umarim her ogrenen bu guzel olusumu destekler ve su gunlerde gulumsemenin, anlayisin, sevginin, sayginin yok olmaya basladigi ulkemizde biraz olsun guzellik sunar bizlere.

Tunc'a bu guzel fikrinden dolayi bir kez daha tesekkur ediyorum ve Faili Mechul Kiyak yani FMK'yi weblokum olarak benimde destekledigimi soylemekten buyuk mutluluk duyuyorum.

Son olarak detayli bilgiyi ve Faili Mechul kartinizi Fikir Atolyesi sitesinin Faili Mechul Kiyak sayfasinda bulabilirsiniz.

yazan: WebLokum

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi