Turkcell mi, Vodafone mu, Avea mi?

Evet bu ara oldukca populer sorulardan birisi degil aslinda bu soru, yillardir sorulan bir soru :) Ilk olarak herkesin Turkcell dedigini ama cogumuzun bu operatoru kullanmadigini dusunuyorum.

Bu yazida biraz serzenis, karsilastirma, sikayet vb tum herseyi bir arada sizlerle paylasayim istedim. Belki benim gibi dusunenler yada tam zit fikire sahip arkadaslarimiz vardir. Tabi herkes fikrini ozgurce paylasabilecegi icin aklinizda birseyler varsa yazinin sonundaki yorum gonder kisminda yollayabilirsiniz.

Turkcell mi, Vodafone mu, Avea mi?
Simdi Turkiye'de ki operatorleri iyi ve kotu yonleriyle incelemeye calisayim.

Turkcell suphesiz herkesin ilk soyledigi operator. Evet kabul etmeliyimki heryerde cekiyor :) her ne kadar sacma sapan reklamlara (cekim kuvveti ile ilgili olanlar) imza atmis olsalarda haklarini vermek lazim ki cekiyor arkadas :) Ama bu is sadece cekimle olacak degilki fiyatlar ne olacak?

Vodafone suan en avantajli operator geliyor benim gozume cunku tarifleri karsilastirinca Turkcell ile mukayese edince neredeyse yari yariya fiyat farki var. Avea ile ise ayni. Yani buradan cikaracagimiz ilk sonuc Turkcell heryerde cekiyor ama digerlerine gore en az %40 pahali... Tabi bu karsilastirmayi faturali hatlar icin yaptigimi belirtmeliyim.

Ben 3 operatorude kullandigim icin hepsi hakkinda azda olsa bilgi sahibiyim. Ilk olarak 1996 yilinin Ocak ayinda tanistigim GSM aletlerle simdi cok daha hasir nesirim. Eskiden sms atarken bile vay be derken simdi bir pc'nin yaptigi herseyi yapabilmek aslinda teknolojinin ne kadar gelistiginin bir gostergesi ama peki bu cekim isi nerde abi?

Avea reklamini izliyorum diyor paso kuruyoruz Turkiye'nin %97 bilmem kaci kapsama alanimizda peki bu geri kalan %3 Istanbul, Ankara, Izmir mi? Cunku bu illerde kapali bir mekana girince (sinema salonu, metro vb.) aletin cekimi dusuyor 3g zaten kesin cekmiyor da :) Ha bu sadece Avea icin degil Vodafone da ayni ornek daha gecen basima geldi Cevahir ve Marmara Forum sinemalarinda cekmiyor :) 3g cekmiyor Edge ise 2-3 dis gidip geliyor bu benim icin cekmiyor demek. Peki bu reklamlar nedir? Ben bilemedim...

Vodafone yurtdisi aramaya izin veriyor (vodafone hat ve normal telefon) bu super imkan, ayrica yurtdisina cikinca da normal gorusme gibi kabul ediyor harika, internet hizi ise gayet iyi bence.

Turkcell cekiyor dedik onun disinda bir icraati yok :) yani soyle diyebilirim Turkcell'in cekim gucunu diger 2 operator yakalasin Turkcell abonelerinin cogunu kaybeder bu kesin. Tabi bu avantajin farkinda olduklari icinde digerlerine gore daha pahalilar.

Avea bu ara ogrencilerin ilk tercihi sanirim ozellikle mesajlasmada bayagi iyi tarifeleri var.

Simdi bukadar yazdim sonuca ulasamadim :) Telefonum heryerde ceksin fazla veririm diyorsaniz adres belli. Ama buyuk sehirlerde yasayanlar icin durum daha iyi 3 operatorde iddiali aslinda. Neyse cok uzattim, karar sizin deneyin bulun, artik numara tasima var nasil olsa...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dockers by Gerli Sandalet Modelleri