Dünyanın En Yüksek Şelalesi Hangisi?


Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve dünya üzerinde oldukça fazla dikkat çeken en yüksek 5 şelaleyi sizler için bir araya getirdik.


1. Jog Şelalesi
Hindistan bölgesinin en yüksek şelalesi olan Jog Şelalesi, Shavarathi Nehri’nin 250 metre yükseklikten aşağıya doğru dökülmesiyle meydana gelmektedir. Yağmur yağmadan önce birkaç dere şeklindeki şelale, yağmular başladığı zaman en büyük formuna kavuşmaktadır.


2. Huangguoshu Şelalesi
Asya’da yer alan Huangguoshu Şelalesi 81.2 metre yüksekliğine ve 102 metre genişliğine sahiptir. Şelalenin arka kısımlarında oyularak açılmış olan 140 metrelik uzunluğa sahip olan mağara ise ziyaretçilere açıktır.


3. Gullfoss Şelalesi
Altın Şelalesi olarak adlandırılan Gullfoss Şelalesi İzlanda’da bulunuyor. İki katlı ve 33 metre yüksekliğinde olan bu şelale yağmurlar ve eriyen buzullar sebebiyle Avrupa’nın en büyük şelalesi olabiliyor.


4. Detian Şelalesi
Vietnam ve Çin sınırında bulunan bu şelale dünyanın en büyük sınır şelaleri arasında yer alıyor. İki ülkenin arasındaki sorunlar sebebiyle turizme kapalı olan bu bölgenin yakın bir zaman içerisinde turizme açılacağı söyleniyor.


5. Angel Şelalesi
Diğer bilinen adı ile Salto Angel şelalesi dünyanın en büyük şelaleri arasında yer alıyor. Toplam olarak 979 metre yükseklik ve 808 metre boyunca aşağıya düşen yapısı ile Angel Şelalesi, Venezuela’nın ormanlarında yer alıyor. Canaima Ulusal Parkı’na ise yalnızca hava yolu ile ulaşabilmeniz mümkün.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi