Et Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi


Et tüketmeyi seviyorsanız ve bunu büyük bir keyif haline getirmek istiyorsanız daha lezzetli et tüketebilmeniz için uzmanların hazırlamış olduğu tavsiyeleri sizlerle paylaşıyoruz.



1. T-Bone Steak ile Porterhouse Steak Aynı Değildir
Sırt bölgesinden elde edilen Porterhouse Steak ile T şeklinde kemik olan T-Bone Steak aynı değildir. Birbirlerine dış görünüm olarak oldukça fazla benzeyen bu iki et türünün T şeklinde olanında daha fazla kemik ve daha az et vardır.


2. Fileminyonu Dinlendirmenize Gerek Yok
But genellikle çok tercih edilmeyen ve küçümsenen bir et türüdür. Ancak but oldukça lezzetlidir. Budunuzu daha kalın bir et olarak tüketmeniz için ise özel olarak hazırlatmanıza gerek yoktur. Ayrıca yağsız olduğu için Fileminyonların dinlendirilmesine de gerek yoktur.

3. Baharat Kullanın
Usta aşçıların genellikle söyledikleri yöntemler arasında et ile mutlaka baharat kullanılması gerektiği bulunmaktadır. Baharatı fazla olan etlerin tadının bozulduğu inancı tamamen yanlıştır. Az baharat atmak yerine istediğiniz kadar baharat kullanarak çeşitli farklı lezzetler elde edebilirsiniz.


4. Eti Kızartmadan Önce Tuzlayın
Popüler tüm et lokantalarında etin içindeki suyu ve lezzeti tutması için üzerine tuz dökerler. Ancak tuzu dökeceğiniz zaman burada önemlidir. Tuzunuzu mutlaka eti kızartmadan 45 dakika önce dökmeye çalışın ve etin dinlenmesine izin verin.

5. Eti Izgarada Pişirmeyi Deneyin
Etlerinizi ızgarada pişirmeniz etin içerisindeki tatların sabit kalmasını sağlar ve etin tadının bozulmamasını sağlar.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi