Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?


Düzenli beslenme sahibi olmak saç dökülmesini engelleyebilmenin ilk yöntemleri arasındadır. Ufak yaşlardan itibaren düzenli bir beslenme alışkanlığınız var ise saç dökülmesi gibi bir problem yaşamazsınız. Genetik yatkınlığınız var ise beslenmenize daha fazla özen göstermelisiniz. Yemeklerinizde salata tüketiyorsanız zeytinyağı tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.


Isırgan otu çayı ve ısırgan otu ile yapılan her türlü yiyecek saç dökülmesine iyi gelmektedir. Yonca suyunu da saç toniği şeklinde kullanarak, saç diplerinize ufak masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hint yağı da saç diplerinize masaj yöntemi ile sürülebilir. Sıcak su ile ısıtıp sıktığınız bir havlu ile saçlarınızı sararak 30 dakika kadar bekletip daha sonra yıkayabilirsiniz. Bu yöntemleri ayda 1 defa düzenli olarak yaparsanız saç dökülmesini engelleyebilirsiniz.


Saçlarınıza Masaj Uygulayın


Saç diplerinize düzenli olarak hafif dokunuşlar ile masaj yaparsanız, kan dolaşımını hızlandırır ve yeni hücrelerin oluşmasına sebep olursunuz. Demir eksikliği ve tiroid hormonlarının doğru çalışmaması gibi sebeplerden dolayı saç dökülmesi yaşıyorsanız da uzman bir doktora gözükmeniz gerekebilir.


Eğer stres kaynaklı bir problem yaşıyorsanız ve ilaç kullanıyorsanız kullanmış olduğunuz ilaçların yan etkileri sebebiyle saç dökülmesi yaşayabilirsiniz. Saçlarınızı çok sıkı toplamanız ve sıkı örgüler kullanmanız da saçlarınızı dökmeye sebep olabilir.

Ayrıca ısı kaynaklı şekillendiriciler ve fön uygulamalarını çok sık yapıyorsanız saçlarınız kısa süre içerisinde yıpranmaya ve dökülmeye başlayabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?