Vejetaryenler için Önemli 5 Protein Kaynağı


Vejetaryen ve vegan olan kişiler hayatları boyunca protein kaynağı olarak nelerden faydalandıkları sorusuyla karşılaşırlar. İşte vejetaryenlerin yararlandığı en önemli 5 protein kaynağı sizlerle.


1. Soya Fasülyesi
Soya fasülyesinin 100 gramında toplamda 34 protein değeri bulunmaktadır. Bu değer 100 gram dana eti ile karşılaştırıldığı zaman neredeyse iki katı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple soya sütü, soya eti, soya sosu gibi soyanın her türü ile yapılan besinlerin protein açısından zengin olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır.


2. Baklagiller
Fasülye, nohut ve mercimek başta olmak üzere baklagillerin tamamı protein açısından zengin gıdalardır. Baklagiller ve tahıl kombinasyonları da daha fazla protein almanızı sağlayacaktır. Tek başına alınan besinlerden elde edilen amino asitler ise daha farklı olmaktadır.

3. Kuruyemiş
Özellikle vegan beslenme tarzını benimsemiş olan kişilerin kahvaltılarında da sık sık tükettiği kuruyemişler protein açısından oldukça zengindir. Badem, kaju fıstıkları, ceviz ve yer fıstığı gibi kuruyemişlerin içerisinde protein bulunmaktadır.


4. Kabak Çekirdeği
Televizyon karşısında saatlerce çekirdek yemek aslında faydasız gibi gözüken bir eylemdir. Ancak aşırıya kaçmadığınız sürece çekirdek tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan proteini karşılayabilirsiniz.

5. Tofu
Uzakdoğu’da soya fasülyesi ile elde edilen bir tür peynir olan Tofu özellikle vegan ve bazı vejetaryenler tarafından sıkça peynir yerine tüketilmektedir. Soya içerisindeki proteinin konsantre olmuş halini tofu yiyerek elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi