Access - MySQL Cevirici Program

Uzun zamandir blogda yazamadim bunun sebebi islerin asiri yogunlugundan kendi kisisel islerime vakit ayiramiyor olmamdi. Tabi isler herseyin onunde geliyor sonucta birseyler kazanmali ki insan hayatini devam ettirebilsin (: neyse tabi burda konumuz ben degilim hemen konuyu dagitmadan asil basligimizda da belirttigim gibi Access'den MySQL'e Çevirici Program anlatimina geceyim.

Gectigimiz hafta Access veri tabani kullanan bir forumu MySQL'e cevirmem gerekti bende hemen gerekli arastirmaya yapmaya basladim arastirmalarim sonunda bir cok Access'den MySQL'e Çevirici program tavsiyesi okudum bir kacinida denedim ancak hepsi husran ile sonuclandi bunun sebebi ilk kullandigim program ceviriyi MySQL yerine MSSQL seklinde yapti yani -1, 0 vermesi gerekirken 1,0 verdi tablo degerlerine buda tabi baslamadan kaybetmek demekti :) diger bir program ise bunu bile yapamadi daha cevirirken tablolarda yanlisi yapti defalarca programlari denemem ragmen sonuca ulasamadim.

Sonra aklima MySQL web sitesine bakmak geldi (iyiki de bakmisim) belki faydali birseyler vardir diye ve aradigimi yani MySQL Migration Tool Kit'i buldum. Evet eger access bir veri tabanini kullaniyorsaniz ve MySQL'e cevirmeniz gerkiyorsa sakin baska program kullanmayin isin uzmani MySQL Migration Tool Kit ve tabiki MySQL resmi web sitesinden ucretsiz temin edebiliyorsunuz, resmi web sitesinden indirdiginiz icin ondan daha iyi bir cevirici olmayacaginida anlamissinizdir sonucta yazilimi yapanlar MySQL'in ta kendisi :)

Program gercekten arayuz olarak cok guzle ve basit sadece eger turkce karakterlerde sorun cikmasin istiyorsaniz Object Mapping kismina gelince Migration Method kisimlarindaki Set Parameter sekmelerini utf-8 olarak ayarlayi unutmayin.

Program sadece access veritabanini MySQL'e cevirmiyopr ayrica Generic jdbc, Maxdb Database server, MS SQL server, My SQL server, Oracle database server, Sybase server programlarinida MySQL'e ceviriyor.

MySQL Migration Tool Kit'i buradan ucretsiz olarak indirebilirsiniz, umarim isinize yarar diger yazilimlar ile bosa zaman kaybetmeyin isi uzmanina birakin ;)

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?