Dunyanin En Büyük Ülkesi


Dünyanın en büyük ülkesi, yüzölçümü açısından Rusya'dır. Rusya Federasyonu, geniş coğrafyasıyla Asya ve Avrupa kıtalarının birleşim noktasında yer alır. Toplam yüzölçümü, kara ve su alanları dahil olmak üzere yaklaşık 17 milyon kilometrekareyi bulur. Bu muazzam topraklarda, tarihi zenginliklerden doğal güzelliklere, birçok farklı kültürden oluşan çeşitli nüfus gruplarına kadar birçok özellik bulunmaktadır.


Rusya'nın sınırları, Karadeniz ve Baltık Denizi'nden, Pasifik Okyanusu'na kadar uzanır. Arktik Okyanusu kıyılarından, Karadeniz'e kadar uzanan geniş ovaları, sıcak yazları ve soğuk kışları ile çeşitli iklim özelliklerine ev sahipliği yapar. Bu geniş coğrafya içinde, birbirinden farklı pek çok doğal özellik bulunmaktadır; Ural Dağları, Sibirya'nın Tundraları, Altay Dağları gibi.


Rusya'nın bu geniş toprakları, tarih boyunca birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, çeşitli kültürleri bir araya getirmiştir. Başkenti Moskova ve tarihi St. Petersburg gibi şehirleri, mimari açıdan zengin yapıları ve tarihi eserleriyle ünlüdür. Rusya'nın doğal kaynakları, enerji rezervleri ve stratejik konumu, ülkeyi dünya sahnesinde önemli bir oyuncu yapmaktadır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi