Uzun Zaman Oldu

Bayagi zamandir blogla ilgilenemedim is yogunlugu, bir kac kez is seyahati derken bugun oldu daha yeni yazi yazabiliyorum :)

Gecen bu surede bir cok olaylar oldu Turkiye'de, dunyada, teknolijide. Bu sureyi biraz bos gecirdim ama bundan sonra isleriminde musade ettigi surece daha cok guncellemeye calisacagim blogu.

Yazmadigim donemlerde aklima gelenleri biraz paylasayim:

Ilk aklima gelen Eurovision 2009'da yarisacak sarkici ve sarkimiz belli oldu, Hadise ve sarkisi Düm Tek Tek. Genel olarka yapilan elestirilerin cogunlugu yapici olsada aradan bu sarki bizim motiflerimizden degil, ingilizce, su sarkiya benziyor gibi yorumlar cikti, bence Düm Tek Tek gayet hareketli ve HAdise'de Ingilizce'ye hakim cok guzel bir is olmus eminim cok basarili sonuclar ile bu seneki Eurovision yarismasindan donecek. Bu sene 54.'su duzenlenecek Eurovision yarismasi Moskovada 12, 14, 16 Mayis 2009'da yapilacak. 12 ve 14 Mayis eleme 16 Mayis final gecesi olacak.

Yeni olan bir gelisme Google Adsense kontrol panelindeki gelisme, artik reklamlari olustururken yazi karakterinide belirliyebiliyoruz, Suan Arial, Verdana gibi secenekler olsada zamanla bu karakterlere yanilerinin eklenecegini dusunuyorum. Bence gayet guzel bir ozellik olmus ilk olarak Verdana karakteri ile degistirdim bir kanali gercekten daha dikkat cekici oldugunu soyleyebilirim (sitemdeki yazilarda verdana) hemde yazilar ile daha uyumlu ;)

GittiGidiyor ortaklik sisteminde degisiklik yapti ve kontrol paneli ile reklam stilini degistirdi. Zaten son gunlerde buyuk is ortaklarinda denemeye baslamisti yeni reklam stilini artik tum is ortaklari bu kodlari kullanabiliyor. Yeniligin diger guzel yani ise tiklama oranin yukseltilmis olmasi onceden sitenizden gelen uye olunan sayiya gore belirlenen katsayi tablosu artik gosterim ve tiklama arasi orana gore belirlenmeye baslamis ve buda kaliteli sitelerin kazanclarinin artacagi anlamina geliyor. Ben gercekten begendim kullanmayanlar GittiGidiyor satis ortakligini denemeliler diye dusunuyorum.

Linkz'de de yenilikler oldu onceden video ve text reklamlarina simdi banner reklamlarida eklenmis, artik test linkin uzerine gelince ornegin 300x250 boyutunda bannerda aciliyor, bu ozelligi sevdim gercekten. Bunun ucretlendirmesini bilmiyorum ancak hem reklam veren hemde site sahibi icin daha iyi sonuclar doguracagina eminim.

Yeni yilla beraber Google aramalarda da degisiklikler oldu bir cok site illegal icerik yada aykiri bir durum olmamasina ragmen sandboxa giriyor, ciktigi kelimelerde siliniyor, indexi gidiyor bunun sebebini suan kimse tam olarak soyleyemiyor ancak benim tavsiyem bu olaylarla karsilasan arkadaslarin mutlaka sitelerini kontrol etmeleri herhangi zararsiz gorunen bir kod Google gozunde ters bir etki yaratiyor olabilir, ozellile pop-up acan arkadaslar dikkat. Bu siralar Google'da degisiklik calismalari oldugun herkes farkinda umarim bu dalgalanma bir an once duzelir ve kaliteli siteler hakettikleri yeri alir.

Onumuzdeki ay yerelsecimler yapilacak artik adaylar belli oldu kavgalar, atismalar basladi :) umarim bu secimler herkes icin en iyi sonuc ile sonuclanir.

Davos krizimizde oldu ama bu konu hakkinda cok birsey yazmiyacagim sadece olani soyleyeyim yeterli :)

Ekonomik kriz devam ediyor her kesim oldugu gibi bundan internet isinde olanlarda bayagi etkilendi, ozellikle Google Adsense'den de kazanc elde eden arkadaslarimizin Adsense gelirlerininde dusmesi ile birlikte zorluklar daha da artti bu kriz onumuzdeki bir kac yil kendini surekli hissettirecek bunu hepimiz biliyoruz ancak umarim biran once biter bizlerde kendimize gelebiliriz.

MSN yeni programi Windows Live Messenger 2009 suan indirilebilir durumda ancak 127mb gibi bir boyut gercekten buyuk :) yeni versiyon msn yukleyince yaninda diger bir kac ozellikte geliyor (writer, photo gallery vb), ilk yapilan yorumlarda coklu msn ve msn plus kullanan arkadaslarin sorunlar yasadigi yolunda belki yeni versiyonu yuklemek icin biraz beklemekte fayda var diye dusunuyorum ;)

Simdilik aklima ilk gelenler bunlar daha bircok sey oldu ancak bunlarla idare edeceksiniz :) son olarka bu gece bugun Oscar odullerinin 81.si yapilacak bu gece sonuclar aciklaninca sizlerlede eger vakit bulursam bunlari paylasacagim.
Yazima Hadise'nin Eurovision 2009 sarkisi Düm Tek Tek ile noktayi koyayim :)

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?