Bursa Uludag Kayak Merkezi

Uludağ, ülkemizin en eski ve en bilinen kayak merkezlerinden biri. Bursa’ya 36km uzaklıkta bulunan Uludağ, kayak sporunu sevdiren ilk merkez oldu.

Uludağ, doğal güzelliğiyle ve kayak sporuna elverişli coğrafyasıyla yerli ve yabancı turizme yıllardır katkıda bulunuyor.

Uludağ 1750-2543m yüksekliğindeki kayak alanlarına sahip. Çevresi ormanlarla çevrili olan Uludağ kayak merkezi doğayla ve sporla iç içe olma fırsatını veriyor. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan tesisler özellikle aralık-nisan arasında çok dolu oluyor çünkü Uludağ’da kayak sezonu Aralık-Nisan aylarıdır.

Bursa Uludag Kayak PistleriBursa Uludag Kayak Pistleri

Uludağ pistleri

Uludağ kayak merkezi dört ayrı piste sahip.

• İtalyan pisti : İtalyan pisti, profesyonellere özel bir pisttir. Çok dik iniş ve çıkışa sahip olan pist özellikle kayak sporuna profesyonel yaklaşanların ilgi odağı.

• Tutyeli pisti : Uzun inişli ve çıkışlı bir yapısı olan Tutyeli pistine telesiyej ile varılan tesislerden biraz uzak olan bir pisttir. Bu pistte keyifli ve özgürce kayılabilir.

• Cennet ve Cehennem pisti : Bu pistte cennet ve cehennem denilmesinin sebebi aslında farklı yapıları olan iki ayrı pist olmasıdır. Bir pist olarak adlandırılıyor çünkü başlangıç noktaları aynı.

Özellikle slalom için çok ideal bir pist.

• Beceren pisti ; Daha hafif eğimleri olan beceren pisti kaymaya yeni başlayanların tercih ettiği bir pisttir. Kolay, tehlikesiz ve keyiflidir.

Uludağ konaklama
Uludağ kayak merkezinde 27 otel ve 17 çeşitli tesis bulunuyor. Oteller, eğlence yerleri, alış veriş merkezleri, restoranlar vs…

Ulaşım
Karayolu ve teleferik, Uludağ’a yapılan ulaşımı destekliyor.

Şehir merkezine…….22km
Havaalanına………...60dk.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi