iPhone 4S Tanitildi

Herkesin bekledigi gun geldi ve cogu kisi hayal kirikligina ugradi :) cunku merakla beklenen iPhone 5 yerine 4 serisinin yeni versiyonu tanitildi.

iPhone 4S ozelliklerine deginecek olursak sizlere biraz bilgi vermeye calisayim. Yazinin devaminda yeralan iphone 4s detaylari Hurriyet gazetesinin web sitesinden alintidir.

iphone 4s

İşlemci, grafik ve batarya ömrü: Önceki iPhone 4 modelinin tasarımıyla hemen hemen aynı olan iPhone 4S, iPad 2'de olduğu gibi A5 işlemci kullanıyor. Bu da yeni iPhone'un bir öncekine göre uygulamaları daha hızlı çalıştırdığı anlamına geliyor. Çift çekirdekli grafik işlemciye sahip olan iPhone 4S, 3D görüntüleri daha ayrıntılı ve hızlı bir şekilde ekrana getirebiliyor. Ve en önemlisi iPhone 4S, iPhone 4'e göre neredeyse 7 kat daha hızlı... Her ne kadar işlemcisi yenilense de, yeni iPhone'un batarya ömründe kayda değer bir gelişme yok. Bir önceki modelde olduğu gibi cihaz 8 saatlik batarya ömrüne sahip.

İnternet: Daha önce iddia edildiği gibi iPhone 4S HSPA+ teknolojisini kullanacak. Bunun anlamı ise şu: Daha önce 7.2 Mbps hızında internete bağlanan iPhone 4'e göre yeni iPhone 14.4 Mbps yani iki kat daha hızlı internete bağlanabilecek. Elbette verilen bu rakamlar operatörün altyapısıyla da doğrudan bağlantılı.

Kamera: 5 megapiksel dahili kamerası olan iPhone 4'ün aksine iPhone 4S'te 8 megapiksel dahili kamera bulunuyor. iPhone 4'e göre yeni iPhone yüzde 73 oranında ışığı daha fazla alabiliyor.

HD video: Yeni sensör ve lens sistemi ile birlikte iPhone 4S, 1080p çözünürlüğünde görüntü alabiliyor.

Fiyatı: Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renkli modeli olan iPhone 4S'in fiyatı ise şöyle:

16GB: 199 dolar, 32GB: 299 dolar, 64GB: 399 dolar... Nispeten düşük fiyatlı olacağı düşünülen iPhone 4S'in özel 8 GB'lık modelinin fiyatı ise 99 dolar.

Ne zaman: iPhone 4S için 7 Ekim'de önsipariş dönemi başlarken, 14 Ekim'de ise son kullanıcıya ulaşmış olacak. Yeni iPhone önce ABD, Kanada, Avustralya, İngiltere, Almanya ve Japonya'da satışa sunulacak.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?