Adobe Guvenlik Uyarisi Acikladi

Bugun mail adresime gelen Adobe bildirimi ile ogrendigim bu bilgiyi sizlerlede paylasayim istedim.

Adobe gectigimiz gunlerde aglarina girildigini tespit ettigi icin mevcut bilgilerin ele gecirilmis olmasina karsin bir onlem olusturmak icin sizden sifrelerinizi degistirmenizi istemis. Bunun icin yapmaniz gereken "www.adobe.com/go/passwordreset" adresine girerek sifrenizi sifirlamaniz.

Adobe'nin kendi sitesinde yapmis oldugu duyuru ise su sekilde:

Konu: Önemli Müşteri Güvenlik Uyarısı

Yakın zamanda, saldırganların yasadışı bir biçimde ağımıza girdiğini tespit ettik. Saldırganlar, Adobe ID'nize ve şifrelenmiş durumda olan şifrenize erişim sağlamış olabilirler. Şu anda hesabınızda yetkisiz etkinlik gerçekleştirildiğine dair herhangi bir gösterge yok. Bize bir sipariş verdiyseniz adınız, şifrelenmiş ödeme kartı numaranız ve kart son kullanma tarihiniz gibi bilgilere de erişilmiş olabilir. Sistemlerimizden herhangi bir şifresi çözülmüş kart numarası alındığını düşünmüyoruz.

Hesabınıza yetkisiz erişimleri engellemek için şifrenizi sıfırladık. Lütfen yeni bir şifre oluşturmak için www.adobe.com/go/passwordreset_tr adresini ziyaret edin. Ayrıca aynı kullanıcı kimliğini ve şifreyi kullandığınız tüm web sitelerinde de şifrenizi değiştirmenizi öneriyoruz. Her zaman olduğu gibi, lütfen kişisel bilgilerinizi isteyen tüm e-posta iletilerine yanıt verirken dikkatli olun.

Ayrıca, hesabınızı sahtekarlık olayları veya kimlik hırsızlığına karşı izlemenizi, hesap bildirimlerinizi düzenli olarak incelemenizi ve kredi raporlarınızı takip etmenizi öneriyoruz. Hesabınızda şüpheli veya olağandışı bir etkinlik fark ederseniz veya kimlik hırsızlığından ya da sahtekarlıktan şüphelenirseniz, bunu hemen bankanıza bildirmeniz gerekir. Kısa süre içerisinde bizden bu konuda daha fazla bilgi sağlayan bir ileti alacaksınız.

Bu olayın sizin için yaratabileceği rahatsızlıklardan dolayı çok üzgünüz. Müşterilerimizin güvenine çok değer veriyoruz ve bu tür olayların gelecekte tekrarlamasını engellemek için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. (kaynak: http://goo.gl/hsbDd5)


Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi