80'leri Hatirlatip Biraz Maziye Goturecek 20 Ani

80'lerde cocuk olmak bence en guzel seylerden biri hayatimda. O zamanlari cocuk gecirenler ne demek istedigimi iyi anlayacaklardir.

Simdilerde cevremde es-dost-akrabanin cocuklarina bakinca bizim naif, ucuz, sade seylerle nasil mutlu oldugumuzu dusununce simdilerde iyi ki cocuk olmamisim diyorum.

Sizi bir kac fotograf ile gecmise, seksenlere goturmemi istermisiniz?

Street Fighter ||


Donemin en efsane oyunlarindan birisi. Street Fighter 2 denildiginde tum akan sular dururdu. O atari salonlarina jeton parasi cok nakit birakmisligim var :)



Kullah - Boru




Bir su borusu yada benzer plastik bulunur sonra gazete kagitlari esit parcalarla kesilerek kullahlar yapilir :) Mahallede bulunan her erkegin vardi bu savunma aletinden. Bazilari ucuna igne koyup daha gaddar olurlardi lakin gozumuze, basimiza birsey gelmeden atlattik sukur.

Horozlu Calar Saat




Al sana bir efsane daha, horozlu - pilicli calar saaat... Surekli horoz bir yem yeme modunda olan saat modeli.

Cit Pit



Bu kibritimsi seyi ozellikle bayram harcliklari ile alip sonrada bir duvar yada kaldirim kenarinda amacsizca surterek cikan sesten neden keyif alirdik hala anlamis degilim. Haa birde kunduranin topugunda yada tasla toplu halde patlatinca guzel sesler cikardi :)

Gaz Lambasi ve Dantel Detayi



Her evde en az bir gaz lambasi vardi. O zamanlar elektirik gitmeleri klasik rutinlerdendi. Gaz lambasi oluncada suslemek icin detay sart tabi..

Fasulye - Cubuk



Ilkokulda saymayi nasil ogrendik bizler...

Leblebi Tozu



Bu kadar anlamsiz bir yiyecek neden cikarilmis hic bir zaman anlamadim, helede o bogazda kalip insana bogulma hissini cocuk yaslarda tattirmis olmasi :)

Hece Fisleri



Simdilerde artik akilli tahtalar var, bizim zamanimizda hep fisler susluydu siniflarda...

Gazoz Kapagi



Donemin en efsane oyununa katki saglayan ana malzeme. Sokakta herkesin bir kapak koleksiyonu vardi.

Mantar ve Mantar Tabancasi



Donemin diger efsanevi bulusu :)

Merdaneli Caamasir Makinesi



Calisinca evi gezmeye baslayan hele sikma moduna gecince hemen her cocugun el, kol, sacini test etmis eskilerin teknolojisi.

Misket (Bilye)



En cok bas-tumba oynamayi severdim ben, bir de kuyu vardi. Buyuk misketlere de golyet derdik oyunda hepsini dagitmak icin iddiali olunurdu.

Futbolcu Kartlari



Mahalle cocuklarinda koleksiyon hep olurdu... O gunku oyundan kim galip ciktiysa aksam eve gidince tek tek resimlere bakar oyunculari ezberler, eksik kim varsa ertesi gun onun icin oynamaya giderdi :)

Solo Test



Seksenlerde ipad, laptop, akilli telefon vb. bir teknoloji yoktu biz oyunumuzu boyle oynardik. Rekorum 1 birakmak oldugu icin fena sayilmazdim :)

Sapan



Once iyi bir V agac dali bulunur sonra bulasik eldiveni kesilir iki lastigin birlesim yerinede tasi tutmak icin mesin koyularak oyuncagimizi yapariz. Benim zamanimda serumlu sapani olanin forsuda yuksekti. Biz genelde bulasik eldivenlerine talim, hal boyle olunca sapan kullanma omrude uzun olmuyor tabi, cek birak, cek birak nereye kadar :)

Sak Sak



Insani kitleyen, basladin mi duramadigin ve bir o kadar da anlamsiz oyuncagimiz :)

Turbo Sakiz



Donemin efsanelerinden, icinden hangisi cikcak diye merakla beklerdi insan.

Televizyon Ustu Danteli



Cok soze gerek yok, donemin her evinde olan her annenin ordugu ve uyguladigi dantel uygulamamiz :) Sadece televizyon degil telefon, buzdolabi, firin vb tum ev aletlerinde bir tane olurdu.

Vita Yag



 O zamanlar yag denilince akla Vita gelirdi, bos teneklerde her daim saksi olarak geri donusturulurdu.

Sulu Goz



Sakizda sok nokta sulu goz. atarsin agzina once genzin yanar, sonra gozler yasarmaya baslar...

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi