Google ve Yenilikler

Bir suredir ozellikle internet ve sitelerle ugrasan arkadaslarin dikkatini cekmistir, Google hizmetlerinde gorunum ve alt yapi degisikligi var.

Ilk olarak Google istatistik hizmeti Analytics yenilendi. Bence bu yeni hali daha cok istatistigi bizlere sunmaya basladi, ayrica diger guzel yan ise saniyorum yakinda Google Adsense ile birliktede kullanabilecegiz cunku sol menude Analytics ile ilgili yazilarda mevcut ama suan hala yazilim asamasinda saniyorum.

Diger degisiklik Google Gmail hizmetinde oldu Gmail'de gorunusu degistirdi, renk secimi, tema secimi gibi yenilikler eklendi bence hosta oldu, zaten Gmail'in en sevdigim yani varolan alanin hergecen sure artmasi :) birde bu gorsel degisiklikler eklendikce sanirim cogumuz Gmail'den vazgecmemeyi surdurecegiz.

Siradaki degisikligimiz Google Adsense giris sayfasinin degismis olmasi suan icin sadece giris sayfasi degisti ancak saniyorum Google da Adsense ve Adwords icin ciddi calismalar var bunu zaman bizlere gosterecek.

Hazir Adsense konusuna girmisken sanirim Adsense'den para kazanmaya ugras gosteren herkesin ortak sorunu bu aralar cok az kazanmalari. Bunda bir cok kisinin ortak dusuncesi ortada dolasan bedava kuponlar, ama bence bu sadece kuponlarla sinirli degil cunku oncedende kuponlar piyasada oldugu zamanlar kazanc dusuyordu ancak hic bu kadar dusmemistir. Sanirim ekonomik kriz her sektoru vurdugu gibi Google'de vurmaya basladi ama yinede tekel olma hali surdugu icin maalesef fazla bir sikayette bulunmadan Google ile devam etmek zorundayiz. Ancak son olan gelismeler ve Yahoo ile yollarini ayirmalari aklimda Microsoft'un tekrar Yahoo'yu alabilecegi ihtimalini dogurdu ki bunun anlami ilk olarak arama hizmetinde Google yakalamak ve ardindan da reklam isine girmek olacak. Umarim bu dusuncelerim bir an once hayata gecer ve Google piyasada tek olmadigini hissetmeye baslar.

Son degisiklik dun gece dikkatimi cekti arama sonuclarinda biraz degisik sonuclar almaya basladim ben bilmiyorum sizde yasiyormusun ancak bunun bence anlami Google aramadada degisiklige gidildigi yonunde cunku guncellemeler cok yeni bittigi icin baska anlam cikaramadim, bunun sonuclarinida yakinda anlamaya baslariz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi