Netbooks

Evet gunumuzde moda artik hayatimizi belirliyor. Buna bazilariniz katilabilir bazilariniz ise siddetle karsi cikabilir ancak etrafimiza bakinca biz bile modadan etkilendigimizi anliyabiliriz. Simdi bu modaya yeni bir halka daha ekleniyor, Turkiye'de durum ne tam olarak bilemiyorum ancak yurtdisinda simdiden bircok kisi bu akima kapilmaya basladi peki bu yenilik ne ve ne ile ilgili?

Yeni moda Netbooks, evet artik notebook ya da diger adiyla laptoplar yerlerini bu ufak aletlere birakmaya basliyacak (sakin beni yanlis anlamayin netbookslarinda dizustu bilgisayar oldugunu biliyorum ve yanlis bilgi vermek istemem burada bizim genelde kullandigimiz iki kelime laptop ve notebook oldugu icin iki kelimenin yerini netbook kelimesinin alacagindan bahsetmek istedim) gibi gorunuyor.
Peki netbooks nedir? Bu cihazin en guzel yani ufak olmasi cogunlukla tercih edilen ekran olcusu 8.9 inch ama 7 ve 10 inch modelleride bulunuyor. Urunun isminden de anlasilacagi gibi bu ufak laptopla nette gezinti yapiyoruz. Ozellikle surekli internette olmasi gereken veya seyahat edenler icin cok ideal. Ozellikleri ise normal kullandigimiz bir laptoptan asagi kalmiyor amac bedeni biraz ufaltip tasinabilirligini kolaylastirmak :) bir iPhone ya da BlackBerry gibi cihazlar tasimaktansa biraz daha buyuk olan netbookslari tasimayi tercih ederim hemde cildirmadan sorfumu yapar maillerimi okurum :)

Suan piyasaya girmis netbooks markalari ise Toshiba, Sony, Dell, Acer, Asus, CTL, Hewlett-Packard , Lenovo, MSI, Samsung, Steel Sound , Sylvania, 2goPC, Vye olarak gorunuyor. Zamanla tum markalar modellerini sergilemeye basliyacaklardir.

Son olarak fiyatlar ve modeller konusunda bir on fikir olmasi acisindan Amazon sitesinin Netbooks sayfasini gezebilirsiniz. Ayrica cNet sitesinin bu konu ile ilgili yapmis oldugu en iyi 10 Netbooks sayfasina da bakmanizi tavsiye ederim.

Yazan: WebLokum

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?