Gecenin Ardından Gün Doğar

İnsan zaman zaman kendini adeta bir boşlukta ve karanlık bir alemde hisseder bunu ciddi anlamda kendisi istemez ama elinde değildir içinden gelen duygularının engel olamayışı buna neden olur. Her ne kadar bu denli karanlık alemlere yolculuk yapsak da her çöküş ve yok oluş yeni bir pencereye perde açar. İnsanın kendini kontrol edebilişi aslında insanın kendi elindedir çünkü insanın bunu önlemesine imkan sağlayan ve diğer varlıklardan ayrılan bir özelliği de akıldır. Aklı ve fikri sayesinde insan kendi yaşamını yönlendirir ve olaylara kendi açısından bakar.


Bazen de insan kendini yalnız ve kaybolmuş hisseder. Aslında bunu tamamıyla kendi soyutlaması sonucunda yapar çünkü insanoğlu hiçbir zaman yalnız olmamıştır. Her zaman yanında iyisiyle kötüsüyle insanlar vardır. Hayatın tanımını "Gecenin Ardından Gün Doğar" isimli bu eserden öğreneceksiniz. Anna Mcpartlin eserinde umut ışığını yitiren bir kadını konu ediniyor.

Hayat ve Geçmiş İkilemi


Anna Mcpartlin aslında "Gecenin Ardından Gün Doğar" ismiyle bile kitabı özetlemiş durumda. Kitabın ismi ana fikri o kadar güzel ortaya koyuyor ki insanın aklında hemen birkaç cümle oluşuyor. Kadının ve onu bir an olsun yalnız bırakmayan dostları kitabın ana karakterlerini oluşturuyor.

Emma adındaki karakter kitapta başrolleri oynuyor. Emma için gelecek belirsizliklerle dolu… Trajedi dolu bir veda sonrası yeni başlangıçlar Emma'nın aklının ucundan bile geçmez. Her şeye rağmen hayat Emma için acır ve bir süre sonra yaşamında yeni gelişen olaylar yeni başlangıçları da beraberinde getirir…

Yazar: Anna Mcpartlin
Kitap: Gecenin Ardından Gün Doğar
ISBN: 6053484646
Sayfa Sayısı: 416
Yayın Yılı: 2014


Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?