Anne Olmak

Anne olmak hayata atılan en değerli imzadır. Sizden, sizin canınızdan bir parçayı kollarınıza almak ve onun o minicik gözlerinde size duyduğu ihtiyacı hissetmek sanırım hiçbir değerle ölçülemez. Artık sizin tek bir hayatınız var o da evladınız.



Anneliğin ilk basamağı onun varlığını öğrendiğiniz anda başlıyor. Artık hayatta kendinizden ve çok seviyorum dediğiniz tüm kişilerden daha ön plan çıkan bir varlık ile paylaşma zamanın geldi. Yediğiniz tüm yemeklerden, bulunduğunuz ortamlara kadar onun rahatı ve onun isteği ile yönetmeye, daha o karnınızdayken başlıyorsunuz. Henüz elleriniz tutmadığınız bu küçük varlık tüm dengelerinizi bozmaya başladıysa da tüm bu dengesizliklerden mutlu olan sadece anne adaylarıdır.



Doğumun Kutsallığı



Doğumun yaklaşması ile yaşanan yemek yiyememe, uyuyamama, hareket kabiliyetindeki zorluklar ve yetersizlikler anneleri yıldırmaz. Doğum o kadar kutsal bir an ki bu anın sanırım tarifi yoktur. Doğum için ilk adımlar atılırken ve zaman yaklaşırken benim en çok hissettiğim duygu ”Onu görebilecek miyim, ya bir aksilik olursa“ oldu. Hastanelerin soğuk ve can sıkıcı yanı son ana kadar iliklerinizde gezinirken, doğumun gerçekleşmesi ile uçar gider. Aylardır beklediğiniz o küçük bedenin çığlıklarını duymak ve “ben anneyim” demek hiçbir duyguya değişilemez.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?