Online Guvenilir Sekilde Evcil Hayvan Nasil Alinir?


Günümüzde ne yazık ki evcil hayvan satan online platformların pek çoğunda dolandırıcılık sorunları baş gösteriyor. Bu durum da dolayısıyla suçsuz olan ve dolandırıcılık taktikleri konusunda pek bilgisi bulunmayan müşteri kitlesinin mağdur olmasına sebebiyet verebiliyor. İşte bu ve bunun gibi daha pek çok farklı mağduriyetin korunmasını sağlamak ve dolandırıcılık sorunlarına karşı daha güvenilir hizmet vermek amacıyla kurulan siteleri, her geçen gün evcil hayvan almak isteyen müşterilerce tanınmaya devam ediyor. İlk başta müşteri memnuniyetini ve güvenilirlik kıstasını ön planda tutan web siteleri üzerinden diğer evcil hayvan ilan sitelerinden farklı olarak daha guvenli sekilde iciniz rahat detaylari ogrenebiliyorsunuz.

Evcil hayvan alim-satimi yapmayi dusunen web siteleri icin bazi nacizane tavsiyelerimiz olacak. Bu uzun bir makale ancak evcil hayvan ile ilgili bir projeye baslamak istiyorsaniz bir hayvansever olarak sizlerle bazi onemli noktalarin nasil olmasi ve olmamasi gerektigi konusunda dusuncelerimi sizlere paylasmaya calisacagim. 

NOT: Makalemin bundan sonraki kisminda direk web site sahibi seklinde bir anlatimda bulunarak aklimdakileri buraya aktarmaya calisacagim, surcu lisan edilirse affola.


"Yapılan yeni sistemler ve uygulama seçenekleri ile ulaşmak istediğimiz başlıca hedefimiz, müşterilerimizin güvenilirliğini sağlamak, ardından da bu güven ve samimiyet çerçevesinde istemiş oldukları evcil hayvanı kolayca ulaştırabilmek. Güven vermek amacıyla kurulan müşteri odaklı online sitemiz üzerinde aşağıdaki uygulamaları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hem farkındalığı artırmayı hem de daha geniş kitlelere seslenebilmeyi hedefleyen web sitemizi ziyaret ederek, istediğiniz ve uzun zamandır hayalini kurduğunuz evcil hayvanlara kolayca ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitemize ulaşmak! İletişim bilgilerimiz aracılığıyla veya sitemiz üzerinde yer alan bilgiler ışığında sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Aşağıda sıralanmış olan sistemlerimizi detaylı şekilde inceleyerek, sitemiz konusunda genel bir bilgi sahibi olabilirsiniz.

1- Kapıda Ödeme Seçeneği (eger bir sistem kurmak isteniyorsa kapida odeme oldukca onemli)

Evcil hayvan ilan verme sitesi, en belirgin farkını kapıda ödeme seçeneği ile ortaya koyuyor. Daha önceki tüm ilan sitelerinde kredi kartı veya tek çekim gibi işlemler aracılığıyla online alışverişlerin gerçekleştiğini biliyoruz. Ancak canlı bir varlığın uzaktan alışveriş yöntemi ile satın alınması, müşteriler tarafınca mantıksız ve riskli gelebiliyor. Çünkü genel çerçevede müşteri portföyünün birçoğu, evcil hayvanını gördükten sonra ödemeyi gerçekleştirmek istiyor. Bu durumda dolayısıyla evcil hayvan ilan sitelerine olan ilginin düşmesine neden olabiliyor. Biz müşterilerimize kapıda ödeme seçeneği sunuyoruz. Böylelikle sitemizi inceledikten sonra beğendiğiniz evcil hayvan türünü, kapınıza kadar ulaştırarak, ödemeyi bu aşamadan sonra talep ediyoruz. Tüm bu kapıda ödeme sürecine kadar, müşteri temsilcilerimizin elinde bulunan evcil hayvanı takip edebiliyorsunuz. Ödemeyi, kapınıza gelen müşteri temsilcimize onay verdikten sonra yapabiliyorsunuz.



Kapıda Ödeme Konusunda Satıcıların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Kapıda ödeme yöntemi ile satışlarını gerçekleştiren kişiler, birtakım avantajlı kampanyalardan yararlanabilmek ve daha doğru bir satış gerçekleştirebilmek adına aşağıdaki noktalar ön planda tutulmalıdır.

a- Kapıda ödeme yöntemi ile satış yaptığınız evcil hayvanın araç kalkış saatleri, şoför veya muavinin telefon numarası ve kargo takip numarası gibi çeşitli iletişim bilgilerini almalısınız.

b- Yapacağınız ilk kapıda ödemeli satış ile birlikte 1 aylık Anasayfa Vitrin İlanı kazanma şansına sahipsiniz. İlk bir aydan sonraki kazandığınız vitrin ilan hediyeleri ise birer hafta boyunca görünecektir. (Bu kampanya seklini siz kendi isteginiz dogrultusunda degistrebilirsiniz sadece bir oneri)

c- Yaklaşık 5-6 adet sayıda yaptığınız kapıda ödemeli satışlardan sonra xxx TL tutarındaki hizmet bedelini ödeme şartınız yoktur.

d- Kapıda ödemeli satışlardan sonra evcil hayvanın üzerinde eksik malzeme, hasta yavru, farklı cins gibi müşteriyi zora sokacak bir problem söz konusu ise ve bu sorun 72 saat içerisinde mutlaka bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.



2- Ücretsiz Satıcı Analizi

Satış öncesinde, evcil hayvanını almak istediğiniz satıcı kişinin bilgileri vasıtasıyla güvenilirliğini ölçebiliyorsunuz. Bu aşamada yazan telefon numarasının doğruluğundan fotoğrafların gerçeklik düzeyine kadar birçok detayı dikkate alınıyor. Buradaki tek amaç, evcil hayvanını satın almak istediğiniz satıcının gerçek bir satıcı olup olmadığını test etmek.(Evcil hayvan alim/satiminda belkide en onemli detay bu. Alacaginiz hayvan ve onu satan kisinin dolandirici olup olmadigi)


3- Dolandırıcılık Taktikleri (Evcil hayvan dolandiricilari nasil hareket edeler?)

Online platform üzerinde, müşterilerimizi birtakım sahtekarlara karşı uyarılarda bulunuyoruz. Ancak müşterilerimizin bir kısmı zaman zaman uyarılarımızı göz ardı ederek belirli olmayan bir satıcı ile anlaşmaya gidebiliyor. İşte bu durumda da birtakım hususlar göz önüne alınması gerekiyor.

• Kimlik fotokobinizi, vesikalık fotoğrafınızı göndermeyin,

• Evcil hayvanı teslim etmeden kapora adı altında para isteyen kişilere itimat etmeyin,

• Sizden TC kimlik veya kimlik fotoğrafınızı isteseler dahi göndermemeye özen gösterin,

• Yol masrafı adında ekstra bir ücret talep eden kişilerden her zaman şüphe duyun,

• Kişinin öncelikle sabit olan bir telefon numarasını isteyin.

-Satıcının size iletmiş olduğu TC kimlik numarasına inanarak havale yapmanızı talep edebilir. Özellikle işi resmiyete dökerek göz boyamaya çalışan bu tür dolandırıcılar son dönemlerde oldukça türemiş bulunmakta. O nedenle olabildiğince dikkatli davranmanız da fayda vardır.



Grup Yöneticileri Tarafınca Desteklenme

Satılık pug, satılık pomeranian gibi farklı hayvan ırklarının bulunduğu evcil hayvan kategorileri, sosyal medyada ve hacmi yüksek ortamlarda çeşitli gruplar tarafından mutlaka desteklenmeli

Kedi ve Köpek Bakımı

Tamamen müşterilerin bilinçlendirilmesine adına uğraşan kedilerin ve köpeklerin hem beslenmesine hem de bakımına dair öğretici bilgilere rastlanıyor. Evcil hayvanların türünden sağlığına ve hatta bakımına kadar farklı önerilerin yer aldığı sitemizi dilediğiniz zaman ister satış amaçlı isterse de yeni bilgiler edinmek amaçlı ziyaret edebilirsiniz.

Kediler, sistem üzerinde bulunan ilan türlere göre her geçen gün artış gösteriyor. Van, Amerikan, Bengal, Mavi Rus, Sibirya, Chinchilla, Karayak, Himalayan ve Siyam, sistem üzerinde yer alan ve ilanlarda daha yoğun tercih edilen kedi türlerinin başında geliyor. Her kedi türünün genel görünümünden davranış özelliklerine ve hatta egzersiz ihtiyacına yönelik tüm bilgilerine erişebilmek mümkün oluyor.(evcil hayvanlar icin ne kadar cok bilgi verilirse sahiplenmek isteyen kisi icin o kadar iyi olacaktir.)


Ayrıca kedilerin genel beslenme sorunlarına, aşılanmalarına ve bulaşabilecek muhtemel hastalıklara karşı sizleri bilinçlendirerek evcil hayvanınıza bakarken daha deneyimli hareket etmenize zemin hazırlıyor. Kediler hakkında bilinmesi gerekenler hem soru-cevap şeklinde hem de video çatısı altında görsel-ses eşliğinde müşterilerimize sunuluyor. Örneğin; Bu bilgilerden yararlanabilmek adına öncelikle beslenme, sağlık ve bakım gibi farklı alanları baz alan soru-cevap şeklindeki konuları baz alabilir ve ardından da videomuzu izleyebilirsiniz. Böylelikle hayvanlar hakkında yepyeni bilgiler elde edebilirsiniz.

Pointer, kangal, beagle, bulldol, danua, afgan tazısı, doberman ve dalmaçyalı gibi farklı ülkelere özgü ırklar ise köpek türlerini işaret ediyor. Köpeklerin yetiştirilmesi, diğer hayvan türlerine göre biraz daha zahmet isteyebiliyor. Çünkü köpek bakımı, egzersizden yıkamaya, beslenmeden eğitime kadar farklı alanların hepsini kapsıyor. O nedenle köpek sahibi olmadan önce birtakım konularda bilgi elde edebilmek gerekiyor.

Kedi ve köpeklerinizin yetiştirilmesi noktasında ihtiyacınız olabilecek pek çok bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Zenginleştirilmiş bilgiler sayesinde evcil hayvanınıza daha güzel bir yaşam alanı sunabileceğinizden de emin olabilirsiniz.

Sitemiz ile sevdiğiniz evcil hayvanlara siz de güven ve mutluluk içinde kavuşabilirsiniz. Sitemize üye olduktan sonra dilediğiniz zaman evcil hayvan türü hakkında ilan araştırması yapabilir ve listelenen ilanlar arasında bütçenize ve isteğinize göre seçim yapabilirsiniz. Yapılan proje yenilikleri sayesinde evcil hayvanınıza hızlı ve güvenilir bir şekilde kavuşabilmenin heyecanını doyasıya yaşayabilirsiniz.

(kaynak gosterilerek kullanilabilir)

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi