Linkz'in Yeni Rakibi ADnet

Reklam satis ortakligi ile ilgili firmalari tanitirken Linkz firmasindan da bahsetmistim. Reklamz firmasinin yan kurulusu olan Linkz, Turkiye'de cok guzel bir reklam formati yakaladi ve yoluna istikrarli sekilde devam ediyor.

Peki Linkz nasil reklam calismasi yapiyor? Kisaca hatirlayacak olursak; reklam verecek firmalarin hedefledikleri kelimeleri anlasmali olduklari web sitelerinde link seklinde yayinlayarak reklam sistemi olusturdular. Buna gore istenilen kelimeler kirmizi renkli ve alti iki cizgili sekilde gorunuyor ve site ziyaretcisi bu reklam linklerine tiklayinca site sahibide bir kazanc elde ediyor. Suan bildigim kadariyla text, banner ve video linkler mevcut bu reklam formatinda.

Linkz text reklam ornegi

Linkz text reklam ornegi

Iste Linkz'e simdi Dogan Holding'e ait olan ADnet rakip olmaya hazirlaniyor. Ekolay sitesinde rastladigim yeni ADnet link reklam formatini gorunce sasirdim, gerci ADnet'in reklam calismasi yaptigini biliyordum ve cok yakinda gercekten buyuk bir reklam sistemi ile web masterlari sevindireceklerini dusunuyorum ve bu link reklamda yine bir Dogan Holding kurulusu olan Ekolay'da denenmeye baslamis.

ADnet text reklam ornegi

ADnet text reklam ornegi

Bence ADnet'in piyasaya girmesi ile birlikte biraz tekellesme son bulacak ve dogal olarak kaliteli site sahibi arkadaslarda kazanclarini artirmaya basliyacaklar. En azindan Google reklamlarina ne kadar cok rakip olursa saka gibi adsense kazanclari yerine herkes baska yere yonlenebilecek durum boyle oluncada Google artik Turk sitelerine 0.001 Dolar vermekten vaz gecip Ingilizce sitelere verdigi ucretleri vermeyi dusunecek.

Benim umidim var bu durum elbet duzelecek ancak burda is webmaster arkadaslarada dusuyor siteleri ne kadar kaliteli yaparsak o kadar soz sahibi olabiliriz diye dusunuyorum onlarca cop site yapmak yerine 2-3 kaliteli site yapmak hem emek hemde kazanc olarak daha karli olacaktir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi