R10.net Neden Kapali

Uzunca bir suredir blogu ihmal ettim yine. Artik anladimki blog yazari olmak zor sanat. Hergun blogunu guncel tutup vaktini ayirabilen yazar arkadaslari tebrik etmeden gecemiyecegim ancak bu durum bende cok soz konusu degil :( Bu yuzden elimden geldigince yazmaya calissamda bazen yazi aralari cok uzun oluyor.

Simdi konumuza gelelim. R10.net tum webmasterlar tarafindan blinen bir forum. Belkide Turkiye'deki internet piyasasi burada sekil aliyor dersem yalan soylememis olurum. Bence biraz konu disina cikilim cok olsada suan gorunurde cok alternatifi olmadigi icin kimse cok birsey diyemiyor. Iste bu webmaster forumu son bir kac gundur yine kapali.

Peki r10.net neden kapali diye soracak olursaniz iste bu onemli sorunun net cevabini bilen yok. Kimisi saldiri aldigi icin kapali diyor, kimisi ise yenileme ve guncelleme yapilip yeni ozelliklerle karsimiza cikacak. Cevap hangisi olursa olsun bence R10 yonetiminin kendi ile bir muhasebese yapmasi dogru olan. Forum sahibin cok ortalarda gorunmedigi diger yonetici arkadaslarin cogunun ise ozveriyle calismasina ragmen forumda bir ciddiyetsizlik hakim. Bunu en son olayda cok rahat gorebiliriz. Forum kac gundur kapali ancak bunun sebebini tam bilen yok. Eger guncelleme yapiliyor dersek insan bir index sayfasi atip bunu uyelerine bildirmeli sanirim.

Bilmem siz ne dusunursunuz ancak artik R10'da bir degisim ve yenilenme sart yoksa bu sekilde devam edilirse elbet bir buyuk alternatif cikacak ve bu forumuda bitirecektir. Bunun icin cok fazla soze gerek yok eski ornekleri internet icinde olan herkes biliyordur.

Umarim bu kapanma cok fazla uzamaz ve forum yine eski isleyisine devam eder. Sonucta bu forum sayesinde is alip ekmek kazanan cok arkadasimiz mevcut.

Yorumlar

  1. casey nickli elemanın dolandırma konusu açıldığı için casey nickli vatandaş bunu yediremeyip r10 a saldırmıştır kimse bilmiyor falan yok öyle birşey yani herkes biliyor :)

    YanıtlaSil
  2. Selam Adsiz, saldiri olup olmadigini kimse bilmiyor ancak bu olmadigi anlamina gelmiyor bencede yenilikten ziyade saldiri var gibi. Sonucta yenilenen bir site en azindan "Guncelleniyoruz" diye basit bir yazi yazardi :)

    GormYa cok dogru soylemissin yazimda anlatmaya calistigimda buydu Radmin forum ile baglarini kopardi bunu forumu takip eden herkes biliyor artik amac para kazanmak paylasim sinifta kaldi :) umarim toparlanma olur ama bu yasanan ilk olay olmadigi icin duzelme olmuyacagida su goturmez bir gercek.

    YanıtlaSil
  3. Yazıda da belirtilmiş zaten özüyle. Forumun ciddiyetsiz oluşu , güncelleme olsa da index atıp üyelerine bildirmenin çok da zor olmayacağı yazıda güzelce vurgulanmış.Bencede durum özetten ibaret.R10 un kısacası suyu çıkmış artık , eski popüleritesi yok.Haklı haksız birçok kişi banlanıyor hergün. Kendi çıkarları uğruna birsürü kişiye haksızlık yapılıyor. Birçok kez saldırıya uğradığıda zaten biliniyor. Yeni sunucuya değil uzaya taşınsa bile bunlar olucaktır.

    YanıtlaSil
  4. burada bayisi olan bir arkadaş soruyu cevaplamış Saldırı felan yok bunu da nereden çıkarıyorsunuz ?

    http://www.net-alemi.com/r10-net-neden-kapali.html

    YanıtlaSil
  5. selam erhan, sanirim bir cogumuzun ortak dusuncesi ayni :) bu umarim dikkate bir gun alinir.

    Sevgili adsiz sanirim yaziyi tam okumadin, ben olasiliklar uzerinde durdum saldirida olabilir bu cok normal cunku herkes biliyor ki daha once defalarca saldiri aldi R10.net

    Burada anlatilmak istenen baska birsey, bu sunucu tasimayi insalar site site gezip degil direk forum yonetimi agzindan duysa fenami olurdu?

    YanıtlaSil
  6. Bence r10.net altarnatifine geçilmeli. Ama neden geçilmiyor??
    Bu sorunun tek bir cevabı var.
    Bu işler ile bilgisi olan. Çalışan çalışmayan.
    Bu sektöre yön veren herkez r10.net de onlar ne zaman yeni bir altarnatife geçer ozaman sorunlar düzelir. Herkezin düşüncesi aynı. Cidiyetsiz bir form - Yöneticiler kendi çıkarları için başkalarını banlıyorlar - Site sahibi(leri) paylaşımı bir kenera bıraktılar öncelik para kazanmak, Burda yanlış olan birşey yok ama önceliği para kazanmak olan bir yer işletmedir işletmede müşterilerini memlunetmek sozundadır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?