Google Amca Ne Oldu Sana?

Saniyorum 1 hafta kadar once bunu farkettim Google anlamsiz sekilde surekli guncel olan siteleri bile indekslemez oldu. Bunun sebebi nedir bilmiyorum ancak bu durumdan cok hoslandigim soylenemez. Ozellikle bazi link hirsizlarinin genellikle RSS ile icerikleri cekerek kendi sitelerinde yayinladigini dusunursek bizim yazdigimiz orjinal icerigi cekip ilk onlar indexlendiginde butun emek bosa gidiyor. Bunu soyluyorum cunku basima gelen olay. Adam icerik hirsizligi yapiyor, emek verilip yazilmis yaziyi caliyor ama Google sanki ona mukafat veriyormus gibi ilk onu indexliyor ve arama sonuclarinda onu cikartiyor. Peki hal boyle olunca ne oldu Google'nin temiz internet olayi. Zaten Adsense ile beni sasirtti, alakasiz cinsel icerikli sacma sapan reklamlari kabul etmeye basladi bundan sonra birde bu olay olayin iyice tuzu biberi oldu.

Herkes Bing Google'a yetisemez diye dursun bence Google kokten yenilikler yapmazsa simdi degil ama uzun vadeli gelecekte Bing Google ile kafa kafaya duruma gelecek. Genellikle takip ettigim kadariyla cogunluk Google degisiklige gidiyor diyor, bunu surekli yasanan dalgalanmalar, guncellemenin hala olmamis olmasindan belki cikarabiliriz ama bu nasil bir degisiklik ki aylar oldu hala bir sonuc yok.

Uzun lafin kisasi umarim Google yapmak istedigini bir an once yapar ve sitelerde normal hallerine doner, sacma sapan arama sonuclari bir duzene girer.

Yorumlar

  1. Evet çok haklısın aynı iğrençlik benimde başıma geldi 2 3 site yazılarımı kopyalıyormuş neyse ki 3 4 tane yazım sadece onların oldu. Gerisi kurtardım RSS yayınını kapatıp, google da beni sonradan kaile aldı. şimdi onların ki orijinal içerik oldu. bu insanın miğdesini bulandıran bişi.

    YanıtlaSil
  2. Evet Emre maalesef aslinda aci ama gercek yani sen emek ver birseyler uretmeye calis sonra hirsizin birisi gelsin senin emegini calsin ondan sonrada gugle amca ona ceza verip yokedecegi yerde ilk o indexlendigi icin aramalarda yukari alsin. RSS kapattim demissin evet bu cozum ama senin yazilarini RSS ile takip etmek isteyen izleyiciler ne olacak maalesef izleyemiyecekler. Bildigim kadariyla bu is icin RSS ile icerik cekmek icin wordpress eklentileri bile var yani uzgunum kiher ne kadar ozgun iceik ozgun icerik densede insanlarin sevkini kiriyorlar, ve google bunlara dur diyecegi yerde birsey yapamiyorsa ne yazik ki bu hirsizlar mantar gibi cogalmaya devam edecekler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dockers by Gerli Sandalet Modelleri