Google Panda Guncellemesi Herkesi Mahvetti

Kisa sure once baslayan Google Cafein algoritmasininin yenilenmis versiyonu panda hic ismi gibi sirin olmadi. Bir cok kisinin siteleri resmen ya yok oldu yada yuksek oranda hit kaybina maruz kaldi. Bu dalgalanmadan bende etkilendim. Daha once sizlerle blogspotu wordpresse tasimayi anlattigim yazimda bir kac blogger sitemi wordpresse cevirmistim. Ancak bu cevirdigim sitelerim an itibariyle artik sadece isimden ibaret hitleri yok oldu :)

Simdi biliyorum herkes bir arayis icerisind, neler yapilabilir eskiye donulurmu diye birbirimize souruyoruz. Cevabi suan icin bence belli degil. Yabanci ve Turkce forumlarda bunu cozecegini belirten arkadaslar var ancak ben bunun ne kadar gercekci oldugunu tam bilmiyorum. Denemeden de bilinmez sanirim.

Benim blogspottan tasidigim sitelerdeki buldugum problemi sizlerle paylasacagim. Ben bu hatalari yaptim sizde eger gecis dusunuyorsaniz bunlara dikkat ederseniz sanirim dalgadan etkilenmezsiniz.

En buyuk hata blogspot label lari kullanirken wordpress tag ve category leri kullaniyor. Bu sebeple eger blogspottan wp ye gectiyseniz mutlaka labellari silin, bu cok onemli. Bunu nasil yapacaz diye dusunuyorsaniz kucuk bir wordpress eklentisi ile bu mumkun. Worpress sayfasinda find and replace diye arastirirsaniz buldugunuz sonuclardan birini kurabilirsiniz.

Bul ve degistir eklentisini kurduktan sonra tek yapmaniz gereken label uzantilarini degistirmek. Bunu ne isterseniz o sekilde yapabilirsiniz. Daha sonra www.siteadi.blogspot.com uzanti adini bularak bunuda www.siteadi.com seklinde degistirmeyi unutmayin.

Bunun disinda eger sitenizde fazla etiket varsa mutlaka temizleyin, Google artik etiketleri cok sevmiyor.

Var olan siteleriniz icin yazi basligina ve resimlerdeki aciklamalara dikkat edin. Suan bir dalgalanma sureci var her ne kadar spam siteler hala temizlenmemis olsada onlara yok olacak diye dusunuyorum.

Umarim bu guncellemede tamamlaninca cok az yara ile kurtulmus oluruz. Artik Google ozgunluge onem veriyor hemde cok onem veriyor. Bu yuzden mumkun oldugunca ozgun olmaya bakin.

Iyi gunler herkese....

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?