Google Yine Yenileniyor

Google yaptigi yenileklere devam ediyor. Google Turkiye'de henuz baslamamis olan ancak co.uk, com uzanatilarinda ortaya cikan yeni acilis sayfasi Google'nin Plus'a verdigi agirligin bir gostergesi.

Son gunlerde Google Analytics'in yeni arayuzu ve ozellikleri ile ben uzerimden hala alisma acemiligini atamamisken bugunde acilis sayfasinin yenisyle karsilastim :) Google artik durdurulamaz bir yenilik icine girdi. Ha bu olumlu yondemi derseniz bence degil. Neden diyenleri simdiden duyar gibiyim, kisaca ozetleyeyim.



Ilk olarak Analytics ile baslayayim. Eskiden arayuz gayet guzel ve kullanisliydi ancak simdi gercek anlamda icinden cikilmaz bir hale geldi. Tamam yeni eklenen ozellikler ile belki cok daha gelisti hatta anlik online kisileri bile saymaya basladi ancak birde bunu profesyonel olarak bu hizmeti kullanmayanlar acisindan dusunelim. Suan eminim buyuk cogunluk site ziyaretci kitlelerini, referans linklerini, sayfa ziyaretlerini vb. saglikli olarak olcumleyemiyor.

Hemen buradan Google Adsense paneline geceyim. Yeni Adsense panelide ayni sekilde, cok yeni sayilacak degisiklik oldukca karmasik bir hal ile karsimiza cikti.

Simdide acilis sayfasinin kalabaliklasmasi ile yenilikler suruyor. Peki Google ne yapiyor. Ben bir sey anlamadim, ancak bildigim ve dusundugum eski sadeliginden uzaklastigi ve bu uzaklasma bence cok olumlu sonuclarla son bulmayacak.

Google Plus bir suredir heryerde ama hala istedigi sonuclari almaya basladigini dusunmuyorum. Ayrica kisa sure once yeni algoritmasi ve Panda'nin basarisizliginida kabul eden Google yeni bir arama algoritmasini kisa surede bizlere sunacak. Umarim bu yenilenme surecinde yine cop siteler yerine duzgun ve saglam siteleri yok etmez. Gercek spam ve cop sitelere son verir. Tek beklentim bu. Cunku artik is icinden cikilmaz bir hal almaya basladi.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi