Afis Tasariminda Dikkat Edilecekler

Afiş, oluşana kadar birçok farklı aşamadan geçmektedir. Tasarım ve üretim aşamalarında harcanan emek, afiş tasarımının fiyat tablosunu belirler. Afiş tasarım fiyatlarını belirleyici birçok etken bulunmaktadır.

Renk: Afiş tasarımı tek renk ya da renkli olarak uygulanabilir. Renk seçimi ve renk sayısını afişin tasarım özelliği belirler. Tek renklilik ya da çok renklilik, üretim performansı üzerinde etkili olduğu için fiyat belirleme önemlidir.



Ebat: Afişler genellikle 25x35cm, 35x50cm ve 50x70cm ebat ve boyutlarla hazırlanır. Müşteri talebine ve ihtiyaca göre ebatlar büyür ya da küçülür. Ebatlarla orantılı olarak afiş fiyatları da farklılık gösterir.

Baskı Teknikleri: Afiş türü, grafik tasarımı ve görsel birçok çalışma afişin basımını belirler. Buna göre afişin basımı matbaa ya da dijital baskı teknikleri ile hazırlanmaktadır. Afişin basımında kullanılan baskı teknikleri maliyet üzerinde etkilidir.

Adet: Sektörel ihtiyaca ve amaca göre afiş adedi belirlenir. Belirli sayıların ve fiyatların kullanıldığı özel paketler hazırlanır. Bunun dışında müşterinin isteyebileceği farklı miktarlar durumunda tasarım firması özel olarak fiyat belirleyebilir.


Kağıt Cinsi ve Gramajı: Afiş tasarımları yapılırken kullanılacak olan kağıdın cinsi ve gramajı da fiyat belirleme de rol oynar. Afişler, 1. hamur kağıt ya da kuşe kağıt üzerine basılabilir.

Grafik Tasarım: Afişin en önemli aşamalarından birisi de grafik tasarımdır, aynı zamanda da afiş fiyatının belirlenmesinde en etkili olan detaylardan biridir. Afişin konusu ve amacına göre grafik tasarım, logo ya da amblem gibi görsel tasarımlar kullanılır. Afişin hazırlanacağı firma herhangi bir mesleki amblem ya da logoya sahip değilse maliyet artış gösterecektir.

İçerik ve Materyaller: Afişte, metin, yazı karakteri ve fotoğraf gibi kullanılmak istenen materyaller, afiş fiyatlarının belirlenmesinde rol oynayabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?