Ambalaj Tasarimi Nasil Yapilmali?

Ambalaj tasarımı, birçok farklı aşamadan oluşur. Dolayısıyla ambalaj tasarım fiyatlarını da belirleyen birçok unsur vardır. Üretici firmanın tercihleri ve yapacağı seçimler doğrultusunda ambalaj tasarımı gerçekleşir.

Ebat: Ambalaj tasarımlarının ebat ve boyutları ambalajlanacak olan ürünün türüne, imajına, ağırlığına ve şekline göre değişiklik gösterir. Ambalaj, aynı zamanda reklam özelliğini de taşıdığı için dış taşarım son derece önemlidir.



Kullanılan Malzeme: Ambalaj tasarımlarında fiyatın aşağı yukarı belirlenmesini sağlayan en önemli aşama, ambalajda kullanılacak olan malzemedir. Buna göre kağıt, karton, plastik, kumaş, Pvc, tüp, ahşap, cam ve çeşitli metaller ürün ambalajlamada kullanılabilir. Malzeme türü, ambalaj maliyetini belirleyen en önemli faktördür.

Tek renk ya da Renklilik: Urün ambalajlarında tek renk ya da renkli seçimler tamamen üretici firmanın beğenisi ve tercihi ile ortaya çıkar. Tek renkli ambalajların maliyeti düşükken, renkli ambalajların üretim maliyeti daha fazladır.



Grafik Tasarım: Piyasa da her sektöre ait sayısız ürün bulunuyor. Grafik tasarım için çok zengin bir dünya olan ürün ambalajları, ürünün başarılı olmasında etkilidir. Bilgisayar programları, uzman grafik tasarımcıların harcadığı çaba ve profesyonel yaklaşımlar tasarım kalitesini ortaya koymakla birlikte ambalaj tasarımının fiyatını da belirler.

Fotoğraf Çekimleri: Satılmak istenen ürünün ambalaj tasarımı, ürüne ait bilgileri ve özellikle de görsel sunumları yapabilmelidir. Bunun için gerçek fotoğraf çekimleri ya da grafik tasarımlar kullanılır. Kaliteli görsellik için fotoğraf çekimlerinin profesyonelliği çok önemli bir detaydır ve ambalaj tasarımının maliyetinde etkilidir.


Adet: Ambalaj tasarımı, ürün çeşitine göre birkaç çeşit olarak belirlenebilir. İç ve dış tasarım ve üretilecek olan toplam ambalaj sayısı yine maliyet üzerinde etkilidir.

Basım Teknikleri: Ambalaj tasarımı bir taslak haline getirildiğinde sıra, üretimde nasıl basım tekniklerinin kullanılacağına karar verme aşamasındadır. Matbaa, dijital baskı teknikleri ya da çeşitli teknolojiler kullanılabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi