Proton Ne Ise Yarar?

Atom altı parçacık denilince akla ilk Proton gelir. Hemen sizde hatırladınız. Evrenin her tarafında var.

Proton ne iş yapar?

Öyle adının bu kadar çok çıktığına bakıp da yanıtı çoktan bulunmuştur. Ben bilmiyor olabilirim diyebilirsiniz.

Ara sıra aldığı pozitif yük nedeniyle elektronu kontrol ediyor, pek yanından ayırmıyor fikri de söylenecek bir fikirdir. Olabilir gibi.

Proton o mahallenin en ortada gezinen ama bakkalından bu güne kadar hiç bir şey aldığı görülmemiş, manava selam vermemiş, ne yer ne içer bilinmeyen, dik başlı, yaşlanmayan, verdiğiniz selamı almayan, selam vermeyen, ara sıra komşunuz hidrojen atomu kılığında ortaya çıkan bir gizli ajandır.

Elektron denilen mahallenin haylaz çocuğu elektron onu görür görmez hemen durulur süklüm büklüm yanında dolanmaya başlar. Ara sıra dolanmaktan vazgeçip başka yerlere de gider ama ondan korkarcasına başka yerde de onu görünce hemen aynı şekilde sakin sakin etrafında dolaşmaya başlar.

Aslında Proton bir kişide değildir. Üçlü bir çetenin ismidir. Kuark kardeşlerin çetesi. Bu Kuark kardeşler başka bir kılığa Nötron kılığına girdiklerinde yaramazdırlar, boş kaldıklarında hemen kavga çıkarır büyük bir ışık saçarak Proton kılığına girerler.

Bu gizli ajan mahalleyle ilgilenen bütün Fizikçi kurum ve kişilerin en çok ilgi duydukları gözlem altında tuttukları, ne yaptığını, kimle ilişki kurduğunu merak ettikleri biri olmasına rağmen hakkında bir şey bulamadıkları gizemli bir varlıktır.

Yarı yaşı bile evrenin yaşının çok üstünde tahmin edilen bu varlığın ilerde ipliğini pazara çıkarabilecek en küçük bir bilgi bulunursa mahalle yeni bir sinemaya kavuşmuş olacaktır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi