Dogru Web Tasarimi Nasil Olur?

Teknolojinin ilerleyip ve hayatın sürekli modernleşmesi ile birlikte tanıtım araçları da farklılaşmaya başladı. En güncel tanıtım şekli ise Web sayfaları. Daha fazla insana ulaşmayı sağlayan bu yöntemin tasarımla birleşmesi Web sayfalarının daha etkili olmasını sağlıyor. Web tasarımı, Web sayfalarının görsel ve işlevsel yüzüdür. Grafik ve menü gibi görsel kısımlarla birlikte kullanımı kolaylaştıran ve hızlandıran kodlamalarla oluşur.



Firma ve çeşitli kuruluşların ürün ya da hizmetlerinin tanıtımı için gerekli olan Web tasarım pazarlama başarısı ile doğru orantılıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan Web sayfalarının tasarım ile öne çıktığını düşünürsek Web tasarım, tanıtımda başarılı olmanın tek yoludur. Düşük maliyetli ve etkili oluşu nedeniyle en çok tercih edilen tanıtım ya da reklam türü olarak kabul edilir. Dikkat çekmek, takip edilmek ve başarılı bir Web sayfasına sahip olmak için sayfa tasarımının profesyonelce yapılması gerekiyor. Bu yüzden tasarımı yapılan Web sayfası yayınlanana kadar birçok aşamadan geçer.

Web Tasarım Aşamaları

Kurum kimliği ve hedef kitlenin tanımlanması
İhtiyaç ve çözüm önerilerinin saptanması
Proje planının sunulması
Onay
Genel tasarımın ve sayfaların belirlenmesi
Kodlama
Tasarım ve kodların birleşimi
Verilerin girilerek test edilmesi
Yayın



Web Tasarım Nasıl Olmalı?

Firma ya da kuruluş kimliğini yansıtmalı
Web sayfası her detayıyla özgün bir tasarıma sahip olmalı
İşlevi hızlı olmalı
Tanıtım metinlerinde gerekli bilgileri verebilmeli
Görselliği ile ilgi çekmeli
Güncellenerek gündemi yakalayabilmeli

Ziyaretçilerin bir Web sayfasında en çok aradığı özellikler kullanımı kolay menü ve hızdır. Uzun uzun yazılmış metinler birçok insana sıkıcı gelebilir, Web sayfalarında anlaşılır bir dilin kullanılması ve sadece yeteri kadar bilginin verilmesi sayfanın okunma şansını yükseltiyor. Zengin tasarımlar her zaman dikkat çekicidir. Animasyon ve ses efektleri sunumu daha keyifli bir hale getirebilir fakat görsellikte aşırıya kaçılması hoş karşılanmıyor.

Web sayfasını oluşturduktan ve tasarımını bitirdikten sonra her şey bitmiş sayılmaz. Sitenin güncellenmesi arama motorlarında önce çıkmasını (SEO) sağlar, reklamı yeniler. Sayfanın tasarım konsepti korunarak zaman içinde değişikliklerde yapılabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi