Web Makalesi Nasil Etkili Olur?

Web sitesi sahibi iseniz ve Google üzerinde sitenizi daha yüksek sıralamalarda görmek istiyorsanız SEO kavramı ile bugüne kadar mutlaka karşılaşmış olmanız gerekir. Seo konusundaki en temel kriterin de Özgünlük kavramı olduğunu tahmin edebilirsiniz.



Özgün içerik neden önemlidir?

Eğer bir konu hakkında yeni veriler üretemiyorsanız, güncel bilgileri okurlarınız ile paylaşmıyorsanız; okurlarınız daha önce internet üzerinde herhangi bir yerde gördükleri metinleri yeniden okumak istemeyecektir. Durum böyle olunca sitenizden çıkacak ve sitenize kendisini yönlendirecek olan Google arama motoruna karşı da daha az güven hissi duyacaklardır. Bunun bilincinde olan Google, müşterisi olan her ziyaretçiyi daha doğru ve daha güncel bilgilere yönlendirmeye çalışıyor.

Bu fikir doğrultusunda özgün içerik üretmeniz için sizi teşvik ediyor ve özgün içeriğe sahip olan siteleri Google organik arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkarmaya özen gösteriyor. Diğer türlü kopya içerik barındıran sitelerin ise daha gerilerde yer alarak varlıklarını sürdürmelerine engel olmaya çalışıyor.



Peki ama nasıl SEO uyumlu başarılı bir makale ortaya koyabiliriz?

Özgün bir makale, kompozisyon düzenine de sahip olmalıdır. Konuyu sadece kendi cümleleriniz ile birlikte anlatırken, içeriğin bilgi dolu olmasına dikkat etmeli ve bilgileri giriş, gelişme ve sonuç paragraflarına bağlı kalarak okurlarınıza aktarmalısınız.

Paragraf düzeni iyi alınmış bir yazı daha kolay okunacaktır. Fakat uzun metinler yazdığınız durumlar olabilir, bu durumlarda da okurlarınız uzun yazıları okumaktan sıkılacaktır. Sizin yapmanız gereken ise içeriği görsel medya materyalleri ile desteklemek olmalıdır. Çeşitli resim ve videolar ile yazınızı güçlendirebilirsiniz.

Yazı içerisinde can alıcı kelimeleri koyu ve farklı renkte işaretleyecek olursanız okurlarınızın dikkatini çekecektir. Aynı zamanda gazetelerin de uyguladığı gibi yazıyı özetleyen bir kaç cümleyi yazının en başında belirterek, okurlarınızda merak duygusu oluşturabilirsiniz.

Aynı zamanda yazınızda nelerden bahsedeceğinizi makaleye başlarken biliyor olmanız gerekmektedir. Hedef kelimelerinizi belirlediğinizde içeriğinizi oluşturmanız daha kolay olacaktır. Hedef kelimeleriniz size anlatacağınız içerik hakkında bir yol haritası da çizmiş olacaktır. Bu konuda daha sonra detaylı bir anlatım da yapacağız fakat kısaca bir bilgi vermemiz gerekirse, yazıda kullanacağınız hedefi kelimelerinizi Google öneriler listesinden edinebilirsiniz. Google arama motorunda herhangi bir kelimeyi yazdığınızda aşağı doğru açılan liste Google öneriler listesini temsil etmektedir. Hedef kelime grubunuzu yazdığınızda bu kelime grubuyla alakalı alt aramaları da görebilmektesiniz ki bu da insanların bu hususta bilgi araştırırken nelere ulaşmak istediğini göstermektedir.

Aynı zamanda yazınız ile ilgili sosyal medya profillerinizde eleştiriler almak adına paylaşımda bulunabilirsiniz. Çünkü yazılarınızdaki eksikleri başkalarının görmesi çok daha kolay olacaktır. Yazılarınızın eleştirilmesinden korkmayın, aksine her eleştiri sizin için ücretsiz bir inceleme hizmeti veriyor gibi olacaktır.

Son olarak makalelerinizde tarihlerden ve rakamlardan faydalanmanızı önerebiliriz. Aynı zamanda farklı otoriter kaynakları incelemeleri için okurlarınızı bu kaynaklara yönlendirecek olursanız, yazılarınız okurlarınız gözünde daha otoriter hale gelecektir. Diğer kaynak verdiğiniz yerin otoritesinden de kolay bir şekilde faydalanarak kemik okur kadrosu edinmeniz içten bile değil…

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?