Kolay Kabak Tatlisi Tarifi

Biz Türkler tatlıya çok düşkünüz ve bu konuda ün yaptığımız bir gerçek. Sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarından biride şüphesiz basit ve masrafsız olması dolayısıyla kabak tatlısı. Kabak tatlısı yapmak için birçok pişirme tarifi mevcut ancak, geleneksel yöntem olan şekerle harmanlanmış kabak dilimleri her zaman en lezzetli ve sevilen tarif.


Geleneksel şekilde hazırlanan kabak tatlısı için kabağın, toprağı verimli ve uygun olan yörelerden seçilmesi gerekir. Bol güneş ışığıyla beslenen bal kabakları doğal şekerle lezzetlendirildikten sonra katkısız olarak pişirilmelidir. Kıvamında hazırlanmış bir kabak tatlısı cam gibi bir görünüme sahip olmalıdır ve şeker miktarını ayarlamak ustalık gerektirir.

Doğal, lezzetli ve sağlıklı kabak tatlısı diğer tatlılara nazaran daha faydalıdır. Enerjisi çok yüksektir ve lezzet bakımından da doyurucudur. Ayrıca katkı maddesi gerektirmez, tek başına ve doğal şekerle oldukça lezzetlidir, bu yüzden son derece sağlıklıdır.

Estetik açıdan da inanılmaz bir görselliğe sahip olan kabak tatlısı, sunum yönünden de zengindir. Kaymak, ceviz hatta dondurma gibi birçok lezzetle birlikte servis edilebilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?