Kafes Fırın Filistin Caddesi | Ankara'da Nerede Ne Yenir?

Pazar gunu canimiz tatli isteyince en yakin nere var arastirmasina girince Kafes Firin'in Filistin Caddesin'de bulunan subesine kapagi attik.

Tatli ile aram cok yoktur ama kucuk ve leziz seyleri sevmiyorum dersem yalan soylemis olurum. Hadi bir sufle goturelim diye gittigimiz mekanda sufle harici herseyden yiyerek olay yerini terk ettik :)

kafes firin filisti caddesi subesi

Kafes Firin'in icine girer girmez guzel kokular sizi alip goturuyor, insanin herseyden tadasi geliyor. Ben Filistin Caddesinde bulunan subesine ilk kez gittim. Mekan guzel dizayn edilmis ve oldukca temiz gorunuyordu. Urunlerin sunumuda bir o kadar basarili.

Bu kadar kisa bilgiden sonra hemen taddigimiz lezzetler hakkinda dusuncelere gecelim.

Ilk olarak cevresi fistik ezmesi ile kapli icinde muhallebi olan tatli ile baslayalim (bu tatlinin menude ki ismine dikkat etmedim.) Agir bir tatli gibi dursada yediginizde yanildiginizi adeta yuzunuze vuruyor. Eger tatli seven biriyseniz ve olayi cabucak gecistirmek istemiyorsaniz deneyebilirsiniz.

fistik ezmeli sarma

Kucuk ama lezzetli toplar. Benim gibi tatliyla cok araniz yoksa menuden ilk deneyebileceginiz kucuk ama bir o kadar da leziz toplar. Bir lokmada agizda guzel bir tat birakarak bogazdan suzulup gorevini tamamliyor :)

kucuk lezzet toplari
Mozaik pasta. Cocuklugumun en cok sevdigim pastasiydi mozaik pasta. Kucukken teyzemin yaptigi mozaik pasta tadini hala hic bir yerde bulamadim. Mozaik pastanin dolaptan cikmis soguk haliyle yendiginde daha lezzetli oldugunu dusunuyorum. Kafes Firin'da bulunan pasta dusundugumuz soguklukta degil ama lezzetliydi.

mozaik pasta
Bu tatlilarin yaninda cay icmek guzel olur diye cayimizida siparis ettik. Klasik ince belli ajda bardak ile icmeyi severim cayi, biz ozellikle ince bardak olsun diye belirtmedigimiz icin koca bir fincan cay bize eslik etti.

Aklinizda bulunsun mekanda sizde ben gibi ince bel icmeyi tercih edecekseniz mutlaka belirtin, yoksa asagidaki gibi kocaman bir fincan geliyor.


Kafes Fırın Mekan Değerlendirmesi

Fiyatlar : Normal
Lezzet : Iyi
Hizmet : Iyi
Temizlik : Iyi 

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi