Efsane Profesör Sadık Usta | Ankara'da Nerede Ne Yenir?

Yemek konusunda ozellikle et konusunda biraz mideye duskunlugu olanlardanim. Hal boyle olunca kendi bildigim, arkadaslarin tavsiye ettigi veya bir yerlerden okudugum-duydugum mekanlari deneyerek bir liste olusturmayi seviyorum.

Uzun zamandir aklimda gittigim mekanlari resimleyip o yerler hakkinda bir seyler karalamak vardi, bugun bu aklimdaki fikiri hayata gecirme zamani geldi artik :)

En bastan soylemekte fayda var; ne bir gurmeyim, ne de bu konuda cok cok iddiali. Ama damak zevkime guvenirim kendi gordugum, bizzat denedigim tadlari sizlerle paylasmaya calisacagim. Belki bir gun sizinde bir tavsiyeye ihtiyaciniz olursa bakar fikir edinirsiniz :)

Ilk mekanimizin adi Efsane Profesör Sadık Usta, Ankara Buyuk Esat'in kendine guvenen kebapcisi. Bugun ozel bir gun oldugu icin secimimi Sadik Usta'dan yana kullanmaya karar verdim. Adini uzun zamandir duyuyor, mekanin tam yerini biliyor ancak bir turlu firsat yaratipta gidemiyordum Urfali Sadik Usta'ya, ama nihayet bugun gittim :)

Sadik Usta icin detaylara gecelim hemen:


Ilk olarak luks yada gosterisli mekanlari seviyorsaniz Sadik Usta kesinlikle size hitap edecek bir mekan degil. Salas olsun severim, lezzet varsa tam aradigim yer diyorsaniz Ankara'da mutlaka ugranmasi gereken adreslerden bir tanesi.


Sadik Usta'da menu oldukca genis (et-kebap anlaminda) bu yuzden onunuze menu konulunca belki kafaniz karisabilir. Ben orada Adana Kebap yemek icin bulunuyordum ve bu gorevimide layikiyla yerine getirdim :)


 

Siparisinizi verdiginizde masaya ikram olarak koca bir salata, ezme, tursu, sogan kavurma ve sogan sogus geliyor.


Buyuk bir kasede icinde bolca yesillik ve nar tanelerinin bulundugu salata yenilesi. Aman dikkat aci sevmiyorsaniz; istediginiz herseyin acisiz olmasini ozellikle istemeyi unutmayin.


Baslangici gecip hemen ana yemege geleyim. Sadik Usta ile ozdeslesmis Adana kebabi gercekten layikiyla yapilmis enfes bir lezzetti. 360 gr olan (her yerde bulunmaz bir gramaj) tek bir porsiyon adana tam  mideye senlik yasatacak cinsten. Benim ilk denemem oldugu icin pismeyi ustanin ayarina biraktim. Ama iyi pissin denilirse sanki bir tik daha ust seviyede lezzet yasatacakti gibi geldi.


Adana disinda bir de Urfasini deneme firsati buldum. Acisiz Adana olarakta bilinen Urfa Kebapta oldukca basariliydi. 

Normalde ciddi bir kebap sever oldugum icin hemen hemen bir cok yerde Adana Kebap denemisligim vardir. Bir cok denenmislige ragmen Sadik Usta'nin Adanasini en iyi ilk 3 adana mekani arasina koyabilirim.


Ankara'da yasiyor yada yolunuz Ankara'ya dusmusse ve sizde benim gibi kebabi seviyorsaniz Sadik Usta'ya mutlaka ugrayip bu lezzeti tadmanizi oneririm.

Bu mekanda tek handikap fiyatlar. 1 Adana porsiyon fiyati 35 TL (Ocak 2015)

Belki dusununce pahali gelecektir ama 360 gramlik bir kebaptan bahsediyoruz :) Bunu kiyaslamaniz icin soyle soyleyebilirim 1,5 porsiyon ile 2 kisi rahatlikla doyar. Yani 2 kisi icin 50 TL olarak fiyati dusunebilirsiniz.

Mekan Değerlendirmesi

Fiyatlar : Pahali
Lezzet : Cok iyi
Hizmet : Iyi
Temizlik : Normal



Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi