Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Ayni operatoru kullandigimiz arkadasimiz baska bir operatore gecmis ve bizim haberimiz yoksa onu aradigimizda duydugumuz Uyari Tonu (bip sesi) artik tarihe karisiyor.

Eski Turkcell yeni Vodafone kullanicisi olan ben bu durumdan sikayetci olmasamda arayan bazi vatandas abi sen Turkcell'de degilmisin sorularini yoneltiyor. (sanirim bu herkesin basina gelmis/geliyordur). Buda biraz gereksiz bir durum gibi sanki.


Iste hal boyle olunca artik karar alinmis ve NTS yani numara tasima uyari sesi artik istege bagli olarak duzenlenebiliyor.

Dunyada ki ornekler incelendiginde bu bip sesini kullananlarin bizim ulkemiz ve bir kac ulke daha oldugu gorulunce bu sesin artik istege bagli olmasi gerektigine karar verilmis. Hatta bazi istatistiklere gore durum oldukca ilginc: Bir arastirmaya katilan her 100 aboneden 41’i numarasını taşımama sebebi olarak “bip sesi”ni gösterdi.

Kasim 2009'da baslatilan uygulama 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle tamamen tarih oluyor. Hal boyle olunca bence artik ortada uyari tonu yani bip seside olmayacagina gore operatorler kampanyalarinda tavan yapacaklar ve bu durumda en cok biz kullanicilar karli cikacagiz gibi duruyor.


Peki Uyari Tonu Bip Sesini Hangi  Operatorde Nasil Kapatacagiz?


Vodafone, Turkcell ve Avea icin arama yapildiginda duyulan bip sesini hemen kapatmak icin bir SMS atmaniz yeterli. Muhtemelen bununla ilgili bir SMS operatorunuzden almis olmaniz lazim. O gelen mesaja cevap yazmadiysaniz 1 Ocak 2016 itibariyle aradiginizda artik bip sesi duyulmayacak.

Simdi hangi operatore nasil mesaj gondereceginiz konusuna gecelim. Aramalarınızda uyarı tonu duymak istiyorsanız E, istemiyorsanız H yazarak SMS yollamaniz yeterli. 

Vodafone Uyari Tonu Bip Sesi Nasil Kapatilir?


Aramalarınızda uyarı tonu duymak istiyorsanız E, istemiyorsanız H yazarak 2222’ye gönderebilirsiniz.

Turkcell Uyari Tonu Bip Sesi Nasil Kapatilir?


Aramalarınızda uyarı tonu duymak istiyorsanız E, istemiyorsanız H yazarak 6611’e gönderebilirsiniz.

Avea Uyari Tonu Bip Sesi Nasil Kapatilir?


Aramalarınızda uyarı tonu duymak istiyorsanız E, istemiyorsanız H yazarak 5555’e gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. yeni yaptım bakak gorek

    YanıtlaSil
  2. turkcell ve vodafon mesaj numaralari yanlis olmamis mi? 2222 genelde turkcell'e ait.

    YanıtlaSil
  3. bir yanlis yok bu sekilde ilgili operator web sitelerine de girerek inceleyebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu tasima uyari sesi aradığımızda mı yoksa arandigimizda mı duyulmayacak?

    YanıtlaSil
  5. Sinan uyari sesi seni aradiklarinda eger numara tasiyarak baska oparatore gectiysen cikan sesi kapatmak icin.

    YanıtlaSil
  6. Bodafoneden bimcelle geçtim..sms de attım kapandı dendi.lakin vodafoneden aranınca yine bip bip sesi çalma sesinden önce oluyor🤔.sanırım bu bizim aramalarımızla alakalı ,aranınca yine oparatör numara ile aynı değilse devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce bu anlatılan şekilde %100 etkili oluyordu. Son dönemlerde operatör güncellemeri sonrası direk uygulama üzeründen de BİP sesini veya uyarıyı kapatabiliyorsunuzç

      Sil

Yorum Gönder

Bu Haftanin En Iyileri

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi