Yeşilin Gücü Edamame Sebzesi

Özellikle kanser ve daha birçok yıkıcı hastalığa karşı savunma gösteren edamame bir türlü yeşil soya fasulyesi… Japon restoranlarında karşımıza çıkan bu yeşil soya fasulyesini birçok şekilde tüketebilirsiniz. Hastalıkların tedavisinde de yararlanılan bu edamame düzenli olarak tüketildiğinde kansere karşı savunma mekanizması oluşturuyor. Tüketildikten kısa bir süre sonra hastalığın en hassas noktasından yakalayarak adeta bu savaşın lehinize kazanılmasına yardım ediyor.


Edamame sebzesi marul, brokoli, ıspanak ve lahana gibi daha birçok yeşil sebzeden sonra kanserin oluşumunu engelleyen bir sebze olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeşil soya fasulyesini çiğ olarak tüketebildiğiniz gibi haşlayarak veya buharda pişirerek de tüketebilirsiniz.

Bir Sebze Mucizesi "Edamame"


Bir kase haşlanmış edamame, 11 gram protein ve 4 gram posa içeriyor. Bunun yanında C vitamini, A vitamini, potasyum, demir ve magnezyum gibi daha birçok değerler bakımından zengin olan bu yeşil soya fasulyesi diyet yapanlar içinde oldukça yararlı bir sebze. Diyet yapanların tabağını çeşitlendiren ve bir o kadar da kilo yakımına yardımcı olan bu sebze yeşilin gücünü yine gösteriyor.


Bu yeşil soya fasulyesi günlük tüketmeniz gereken folik asit miktarının neredeyse yüzde 100'ünü karşılıyor. Böylece vücut gerekli olan kırmızı kan hücrelerini üretip DNA hasarını veya zayıflığını engelleyerek vücudun ayakta kalmasına yardım eden birtakım hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Bu da başta kanser olmak üzere birçok hastalığın oluşmasına engel teşkil ediyor. Sizde kanser savaşına karşı etkili olan Edamame isimli bu mucizevi sebzeyle tanışın…

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?