Tüp Bebek Tedavisinde Merak Edilen Sorular

Her 100 çiftten 15'nin korkulu rüyası olan kısırlık için bugün birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Yardımla üreme teknikleri adı altında toplanan bu yöntemler içinde en çok rağbet gören ise tüp bebek yöntemidir. En fazla uygulanan ve en fazla verim alınan tüp bebek tedavisinde hepimizin merak ettiği birçok soru var… İşte bu sorulara bir nebze de olsa cevap vermek için bu yazıyı oluşturduk.


Öncelikle tüp bebek tedavisi, evli çiftlerin bir yıl süre ile korunmadan cinsel ilişkide bulunup, çocuk sahibi olmaması halinde uygulanmaktadır.



En fazla merak edilen sorulardan bir tanesi de tüp bebeğin zamanlaması konusunda. Tüp bebek tedavisi, kadından alınan üreme hücreleri ile erkekten alınan üreme hücrelerinin laboratuar ortamında çeşitli yöntemlerle bir araya getirilerek döllenmenin gerçekleştirilmesi, gelişen embriyolardan uygun sayıda olanlarının rahim içerisine transfer edilme işlemine deniyor. Tüp bebek kararı verilmiş yada tüp bebek tedavisi aşamasına gelinmiş ise ilk başvuru kadının adet gününden bağımsız olarak herhangi bir zamanda yapılabiliyor. Tabi ki bu başvurunun çiftlerin ortak kararı ile birlikte yapmaları gerekiyor. Tüp bebek tedavisi, kısırlık sonucu yapılan temel ve ileri tetkikler sonucunda ya diğer tedaviler başlamadan önce yada başlanılan tedavilerin sonucunda yapılması gerekiyor.


Tüp Bebek Kimlere Uygulanamıyor?


Ülkemizde tüp bebekte başta olmak üzere yardımcı üreme teknikleri adıyla anılan yöntemlerin tümü yasal evli çiftlerin tümüne uygulanıyor. Peki tedavi de başarı için gereken şartlar nelerdir? Oncelikle kısırlık araştırması çiftlere eş zamanlı olarak uygulanmalıdır.


Başlangıç aşamasında yapılan temel testler olarak erkeğe sperm testi, kadının yumurtlamasının araştırılması için gereken kan testleri, kadının tüplerinin açık ve rahim içerisinin normal olup olmadığının araştırılmasına yönelik testler uygulanmalıdır.

Tüp bebek tedavisi hakkında tüm bilgileri Gebelik ve Annelik sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz  >> www.gebelikveannelik.com/tup-bebek

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?