Dünyanın En Pahalı Yiyeceği Hangisi?


Hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için yiyeceklerden her gün yararlanıyoruz. Fakat bazı yiyecekler var ki bunları alıp yiyebilmeniz için cüzdanınızdan büyük bir parayı çıkartmayı göze almanız gereklidir.




1. Beyaz Trüf Mantarı
En değerli mantarlar arsında olan ve yetiştirilmesi oldukça zahmetli olan bu mantarın kilosu ortalama olarak 33.000 Türk Lirası. Bazı durumlarda ise bu mantarın kilosunun 65.000 Türk Lirasına kadar yükseldiği olabiliyor. Fransa ve İtalya gibi bölgelerde yetişen bu mantarı genellikle Michelin yıldızlı şefler kullanıyorlar.


2. Safran
Türkiye’de de yetişmekte olan dünyanın en pahalı baharatı safrandır. Yunanistan, Fas, İran ve Asya mutfaklarında sık kullanılan bu safranın kilosu ortalama olarak 24.000 Türk Lirasıdır.


3. Beluga Havyarı
Soyu tükenmekte olan Mersin balıklarının en büyüğü olan ve Hazar Denizi’nde yer alan Beluga balığından çıkartılan bu havyarın kilosu ortalama olarak 22.000 Türk Lirasıdır. Beyaz renkli olanlarının kilosunun ise daha pahalı olduğu söyleniyor.


4. Chocopologie
Chocopolige adlı yiyeceğin kilosu ortalama olarak 9.000 TL civarındadır. El yapımı ve doğal malzemeler kullanılarak elde edilen bu çikolatanın üzerinde saf süslemeler de yer almaktadır.


5. Matsutake Mantarı
Ender bulunan mantar türlerinden birisi olan Trüf mantarına benzeyen Matsutake mantarı genellikle Japon mutfağında kullanılan bir mantardır. Bu mantarın kilosu ise 4.500 TL civarındadır. Japonya dışında İsveç, Kanada ve Finlandiya’da da yetiştirilmektedir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?