Uykuyu Alamamanın Sebepleri Nelerdir?

Gün içerisinde sürekli olarak kendinizi uyuklar şekilde buluyorsanız ve vücudunuzun çeşitli bölgelerinde yorgunluğa bağlı olarak ağrılar yaşıyorsanız uykunuzu doğru şekilde uyuyamıyorsunuz demektir.




1. Erteleme Sendromu
Uykunuz geldiği halde sevdiğiniz dizinin son 1 bölümünü daha izlemek için ısrar ediyorsanız ve yatağa gideceğiniz saatin üzerinden epey bir vakit geçti ise uykunuzu muhtemelen eksik uyuyacak ve ertesi gün kendinizi fazlasıyla yorgun hissedeceksiniz demektir.

2. Teknoloji ile İlgilisiniz
Uyumadan önce yatağa telefonunuz ile birlikte giriyorsanız muhtemelen uykudan önce en az 1 saatiniz telefonunuz ile ilgilenirken gidecek. Yatağa girdiğiniz saatin üzerinden saatler geçmesine rağmen hala uyumadığınız fark ettiyseniz, yatağa girmeden önce teknolojik cihazlarınızın tamamı ile aranızdaki bağı kesin.

3. Az Uyumak
3-4 saatlik bir uyku bana yeterli diyerek uyumanız gereken uykunun saatini kısaltıyorsanız sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Sağlıklı bir yetişkin insanın günlük olarak ortalama 7 ile 8 saat uyuması gerekiyor. Ertesi gün yapılacak işlerinizin aksamaması ve enerjik hissedebilmek için mutlaka yeterli kadar uyuyun.

4. Kafein
Sabahları yataktan yorgun kalkıyorsanız gün içerisinde aşırı kafein tüketiyor olabilirsiniz. Kola, kahve ve diğer kafeinli içecekleri azaltırsanız uyku kalitenizi yükseltebilirsiniz.

5. Reflü
Uykunun kalitesini düşüren en büyük sebepler arasında reflü yer alıyor. Özellikle reflü rahatsızlığınız var ve uyumadan önce yemeği fazla kaçırdıysanız ertesi gün yorgun uyanabilirsiniz.

6. Gece Atıştırmaları
Geceleri uykunuz kaçıyor ve sabahları da uyanmakta güçlük çekiyorsanız, gece saatlerinde atıştırmalık tüketmeyi bırakmalısınız.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?