En Uzun Yaşayan 6 Hayvan


Doğada yaşamını sürdürmekte olan ve ortalama 150 ile 500 yıl arasında ömrü olan 6 hayvanı sizler için sıralıyoruz.




1. Warty Oreo
42 cm’lik boyu olan bu hayvanlar genel olarak karanlık ve derin sularda takılmayı tercih ediyorlar. 140 yıl ortalama ömürleri olan bu balık türleri 1600 metreye kadar derine dalabiliyorlar.


2. Turuncu Roughy
Soğuk sularda yaşamını sürdüren bu balıklar tuğla kırmızısı rengindedirler. Ancak öldükten sonra renkleri turuncu olduğu için isimleri turuncu roughy olmuştur. Ortalama bi turuncu roughy’nin ömrü 160 yıl olarak belirlenmiştir.


3. Dev Aldabra Kaplumbağası
Aldabra adasında hayatını sürdürmekte olan bu kaplumbağalar uzun boyunları ile bilinen dünyanın en büyük kaplumbağa cinsleri arasındadır. 250 kg ağırlığa kadar ulaşabilen bu kaplumbağaların yaşayan en yaşlı temsilcileri ise 158 yaşındadır.


4. Göl Mersin Balığı
Kuzey Amerika bölgesinde yaşayan bu balıklar sırt ve yan kısımlarındaki kemiklerden dolayı torpidoya benzetiliyorlar. Göl mersin balığının bilinen en yaşlı temsilcisinin ise 152 yaşında olduğu söyleniyor.


5. Kızıl Deniz Kestanesi
Pasifik okyanusundaki Alaska’dan Kaliforniya’ya kadar uzanan geniş bir alanda rastlanılan bu canlı türleri genellikle 90 cm derinliğindeki sığ sularda yaşamayı seviyorlar. Dalgalardan etkilenmemek için ise kayaların bol olduğu noktalarda yer almayı severler. Bu canlıların ortalama yaşam süreleri ise 250 yıl civarındadır.


6. Deniz Tarağı
Dünya üzerinde en uzun ömürlü olan canlı türü olarak adlandırılan deniz tarağı ortalama 400 ile 450 yıl arasında yaşayabiliyor. Bazı yaşlı deniz taraklarının 500 yaşına kadar yaşadıkları da biliniyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi