Botoks Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Botoks uygulamaları tamamen basit olarak yapılabilen ağrısız işlemlerdir. Botoksun yapılacağı bölgeye emla krem ve buz uygulaması ile birlikte lokal anestezik etki verildikten sonra uygulama bölgenin yapısına ve boyutuna göre 5 ile 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir.


Botoks yapılan bölgedeki sinirler bir süre boyunca engellenmektedir. Bu sebeple botoks etkileri geçicidir ve yaklaşık olarak 4 ile 6 ay boyunca etkisini sürdürebilmektedir. Fakat kişilerin yüzlerindeki mimik kaslarının yapısına göre bu süre 1-2 ay daha uzayabilir.

Botoks, mimik kaslarının işlevini kısa süreli olarak durdurmasıdır. Bu yüzden etkileşim içerisinde olduğu noktalar ortalama 1 cm’lik bir daireyi kapsamaktadır. Botoksun etkileri geçici olduğundan dolayı ise herhangi bir şekilde kişiye zararı olmaz.

Botoks Zararlı Bir Uygulama mı?


Geçici süreli etkisi olan ve sürekli olarak tekrar edilmesi gereken botoks uygulamaları ameliyatsız, ekonomik ve ucuz bir tedavidir. Günümüzde çok fazla cerrah tarafından tercih edilen botoks uygulamaları dünya çapında da milyonlarca kişi tarafından tercih edilmektedir.

Botoks bu açıdan ele alındığı zaman zararı olmadığı kanıtlanmış olan bir uygulamadır. Ancak yanlış yapılan uygulamalar ilebirlikte birtakım komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Botoks yaptırırken her zaman deneyimli ve tecrübeli bir uzman ile birlikte çalışmanız gereklidir. Güzel sonuçlar elde edebilmeniz ve botoks uygulamalarının ufak tefek risklerinden etkilenmemeniz için bu konuya dikkat etmelisiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?