Hafıza Geliştirmek İçin Yöntem Önerileri


Beyninizi daha verimli bir şekilde kullanabilmek ve hafızanızı geliştirmek istiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz bu ufak rehbere mutlaka göz atmalısınız.


1. Stresten Uzak Durun
Uzun süreli strese maruz kalmak beyninizde ciddi hasara yol açabilen bir durumdur. Ezberlemenizi zorlaştıran bu tür durumlardan uzak durarak stressiz bir hayat yaşamaya çalışın. Stres aynı zamanda pek çok farklı fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.

2. Odaklanın
Yeni bir şeyi öğrenmeye çalışıyorsanız ve bunu kesinlikle başarmanız gerekiyor ise o şeye tamamen odaklanın. Odaklandığınız şey dışında cep telefonu, müzik çalar ve bilgisayar gibi şeylerden uzak durun. 10 dakikada bir Facebook profilinizi açıp bakmak gibi alışkanlıklardan da uzak durun.

3. Kitap Okuyun
Okuyabileceğiniz fantastik kategorisine giren kitaplar sayesinde hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Okuduğunuz kitaptaki karaktere kendinizi yakın hisseder ve tamamen bütünleşirseniz hafızanız giderek güçlenmeye başlar.

4. Uykunuzu Alın
Yetişkin bir insanın günlük olarak 7 ile 8 saat arasında uyku uyuması gerekiyor. Eğer uykunuzu tam olarak almazsanız hafızanızda birtakım problemler yaşamaya başlarsınız. Ayrıca uykusunu tam olarak alamamış olan kişilerde depresyon belirtileri daha fazla ortaya çıkabilmektedir.

5. Düzenli Beslenme
Sebze, meyve, deniz ürünleri, bitkisel ürünler ve benzeri gıdaları sık sık tüketmeye çalışın. Bu tür gıdalar hafızanızın daha güçlü bir hale gelmesini sağlayacak gıdalardır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi