İşe Giderken Rahatlatacak Tavsiyeler


Sabahları erken saatlerde otobüs ile ya da özel arabanız ile iş yerinize ulaşmaya çalışıyorsanız pek çok farklı strese sebep olabilen olayla karşılaşabilirsiniz. İş yaşantınıza stresinizin yansımaması ve daha rahat bir şekilde iş yerine ulaşmanız için işinize yarayabilecek 5 tavsiyeyi sizlerle paylaşıyoruz.


1. Sabahları Kendinize Vakit Ayırın
Sabah uyandığınız zaman acele bir şekilde giyinerek hemen yola çıkmayın. Bunun yerine sabahları pencerenizden dışarıya bakarak çevrenizdeki seslere kulak verin. İmkanınız var ise ufak bir yürüyüşe de çıkabilirsiniz.

2. Araba Kullanırken Dikkatli Olun
Gerginseniz ve arabanızın direksiyonunu sıkı bir şekilde kavramışsanız kendinizi biraz serbest bırakarak gerginliğinizin geçmesini sağlayın. İşe giderken toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız yine bedeninizi rahat bırakmaya çalışın ve gevşeyin.

3. Trafikte Etrafı İzleyin
Trafiğin sıkışık olduğu saatlerde çevrenizde kalabalığa odaklanmak yerine etrafınızdaki güzelliklere odaklanmaya çalışın. Etrafınızda yeşillikler ve ağaçlar var ise bunlara odaklanabilirsiniz ya da kafanızı hafif bir şekilde yukarı kaldırarak gökyüzünü izleyebilirsiniz.

4. Yolda Müzik Dinlemeyin
İşe giderken özellikle yüksek sesle müzik dinliyorsanız beyninizi erken saatlerde daha işe gitmeden meşgul etmeye başlamışsınız demektir. Bu yüzden sabahları kendiniz ile baş başa kalarak müzik dinlemeyin ve beyninizi düşüncelerden arındırmaya çalışın.

5. Planlı Olun
İş yerinize vardığınız zaman mutlaka yapılacaklar listenizi oluşturun. Yapmak zorunda olduğunuz işlerinizi ve rutin sorumluluklarınızı bir deftere düzenli bir şekilde not alın.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi