Mutluluğun 5 Basit Bilimsel Yolu

Mutluluk bütün insanların peşinde olduğu büyük bir bilinmezliktir. Bilim ile uğraşan kişiler ise mutluluğun peşinden giden insanlara ışık tutması adna birtakım araştırmalar yaparak tespitler ortaya koymuştur.



1. Yürüyüş
Fiziksel hareketlilik ve egzersizler depresyonu önlemenin en büyük yöntemleri arasında gösteriliyor. Araştırmalara göre 7 dakika boyunca kitap okuyan ve 7 dakika boyunca yürüyüş yapan iki kişiden, yürüyüş yapanın daha fazla endorfin salgıladığı ortaya çıkmıştır.

2. En az 6 Saat Uyuyun
Uykubilimcilerinin yapmış olduğu araştırmalara göre günlük olarak 6 ile 7 saat arasında uyuyamayan kişilerin daha negatif duygular ile zihnini savunmanız bıraktığı görülmüştür. Pozitif bir hayat ve daha mutlu bir zihin için günde mutlaka 6 ile 7 saat arasında kaliteli bir uyku uyumalısınız.

3. Aile ve Çevre ile Sosyalleşmek
Aileniz ve arkadaş çevreniz ile sık vakit geçirerek sosyalleşirseniz kendinizi daha mutlu ve pozitif hissedebilirsiniz. Ailenize yeterince vakit ayıramıyorsanız mutlaka bunun bir yolunu bularak ailenize daha fazla vakit ayırmaya başlamalısınız.

4. Seyahat Etmek
Şehir hayatının stresinden kurtulmak için bir seyahat planlamak ve güzel bir yere tatile gimek bütün insanları mutlu eden bir aktivite olmaktadır. Mutluluğun büyük oranda hissedilebileceği bu aktiviteyi vakit buldukça yapmalısınız.

5. Güzel Havaları Değerlendirin
Güneşli havalarda dışarıda vakit geçirmek uzmanlara göre insanları daha mutlu yapıyor. Türkiye standartlarında ve hava şartlarında ortalama 20 derecede sıcaklığında dışarıda vakit geçirmek, egzersiz yapmak ve yürüyüş yapmak sizi mutlu edebilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?