Nesli Tükenmek Üzere Olan 5 Bitki


Doğanın güzellikleri arasında yer alan bitkilerin bazıları yavaş yavaş neslini tüketmeye başlıyor. Sizler için doğada yer alan ve nesli tükenmek üzere olan 5 bitkiyi sıralıyoruz.



1. Attenborough Sürahi Bitkisi
Filipinler’de Palawan bölgesinde bir dağın üzerinde yer alan bu bitkiler etobur bitkiler kategorisine giriyor. Bu bitkilerin günümüzde ise sadece birkaç yüz tane kaldığı söyleniyor. 30 cm büyüklüğünde olan bu bitkiler 2007 yılında Hristiyan misyonerlerin uyarısıyla bölgeye giden İngiliz yayıncı David Attenborough’tan ismini alıyor.


2. İntihar Palmiyesi
Madagaskar’da kuzey batı bölgesinde yetişen bu dev palmiyeler 50 yıl yaşayabiliyorlar. 50 yıl sonra ise son kez açarak ölüyorlar. 2005 yılında ilk kez keşfedilen bu bitkiler yaklaşık olarak 18 metreye kadar uzayabiliyorlar. Doğal yaşam alanlarında ise bu bitkilerin 90 adet kaldığı söyleniyor.


3. Yeraltı Orkidesi
Bu orkide türü bütün yaşantısını yerin altında geçiriyor. Çiçek açtığı dönemlerde ise çiçekleri de yerin altında açılıyor. Mayıs ve Haziran aylarında çiçek açmaya başlayan bu orkide genellikle kırmızı ve krem renginde çiçekler açıyor.


4. Golf Topu
Meksikanın Queretaro dağlarında yer alan bu bitki türü adını golf topuna benzeyen dış görünüşünden alıyor. Küçük pembe çiçekleri ve oval görüntüsü ile görenleri büyüleyen bu bitkinin de nesli maalesef tükenmek üzere.


5. Venda Cycad
Güney Afrika’da yetişen bu tüylü bitki 1996 senesinde yeni bir tür olarak kayıtlara geçirilmiştir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi