Sigarayı Bırakmak İçin 5 Öneri


Türkiye, sigara tüketimi konusunda dünya sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Sigara tüketiminde oldukça ileride olduğumuz ülkemizde bu zararlı maddeden kurtulabilmeniz için sizlere 5 tavsiye sunuyoruz.


1. Kararınızdan Vazgeçmeyin
Sigara içmenin bi uyuşturucu bağımlılığından farkı olmadığını ve bu maddenin sizin özgürlüğünüzü kısıtladığını unutmayın. Bağımlılıklarınızdan kurtulabilmek kolay bir iş değildir. Denemeleriniz arasında başarısız girişimleriniz olursa pes etmeden sürekli olarak denemeye devam edin.

2. Bağımlı Olduğunuzu Kabul Edin
Bağımlılığınızı kabul edin ve sigara bağımlılığınızın ne derecede olduğunu tespit edin. Örneğin günde 1 paket sigara içiyorsanız ayrı, 2 paket sigara içiyorsanız ayrı yöntemler uygulayarak sigara bırakmaya çalışın.

3. Nikotin Bantları ve Sakızları İşe Yaramaz
Sigarayı bırakmak için onun yerine farklı bir alışkanlık edinmenize gerek yok. Bunun bilincinde olarak hareket ederseniz sigara bıraktığınız zaman aşırı yemek yeme gibi sorunlar da yaşamazsınız.

4. Kendinizi Meşgul Edin
Sevdiğiniz hobileriniz ve ilgi alanlarınız ile daha fazla ilgilenin. Eğer çalışıyorsanız işlerinize daha fazla konsantre olun ve yoğun bir şekilde çalışın. Zihninizde sizi sigara içmeye sürükleyen düşünceleri mümkün olduğu kadar uzak tutun.

5. Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin
Eğer kahve ya da çay içerken sigara içmeye alıştıysanız bir süre boyunca çay ve kahve tüketiminizi kontrol altında tutun ve mümkünse tamamen kesmeye çalışın. Günde 3-4 fincan kahve içiyorsanız bunu 1’e indirmeye çalışın.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?