Tıp Dünyasında Yaşanan En Büyük Gelişmeler

Tıp dünyasında elde edilen başarılar ve yaşanan büyük gelişmeler sayesinde kısa süre içerisinde artık kanser rahatsızlığının bile tedavisinin mümkün olabileceğini söyleniyor. Sizler için hazırladığımız tıp tarihinin son yıllarda yaşanan en büyük 5 gelişmesini sunuyoruz.




1. Squalamine
Köpek balıklarının dokularında rastlanan yeni bileşik sayesinde insanların hastalıklarında etkili rol oynayan virüslere karşı ilaç üretilebileceği söyleniyor. Hepatit B, C ve D için test edilen bu ilaç başarılı sonuçlar vererek devrimsel bir olay yaratmış durumda.

2. Kürkümin
Kürkümin baharatının kanseri azaltan bir özelliği olduğu ortaya çıktı. UNM yetkilileri kürküminin sentetik halinde yaptıkları araştırmalarda baharatın prostat kanseri hücrelerinin büyümesini engellediklerini tespit ettiklerini söylediler.

3. Akıllı Hap
Bağırsak rahatsızlıklarının tedavilerinde artık IBS yani akıllı hap kullanılabilecek. Bu hap sayesinde basınç, sıcaklık, asitlik ve yemek kolondaki hareketlerin hızları pratik bir biçimde ölçülebilecek.

4. Kanser Geni Testi
Bilim adamları yaptıkları son araştırmalar ile birlikte insanlarda kansere yol açan mutasyonlar tespit edildi. Bu tekniğin geliştirilmesi ile birlikte kanser risklerinin gelişimi de artık kontrollü bir şekilde inceleme altına alınabilecek.

5. Alzheimer Beyin Testi
Alzheimer hastalığı Türkiye’de de pek çok kişinin yaşadığı bir hastalık olarak biliniyor. Yeni bir icat sayesinde ise Alzheimer hastalığının erken teşhis edilebilmesi mümkün olacak. Beyin üzerinde Alzheimer taraması yapıldıktan sonra olası belirtiler tespit edilebilecek.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi