Ucak Korkusunu Nasil Yenebilirsiniz?

Ulaşım yöntemleri arasında en hızlısı olarak bilinen hava yolları ile ulaşımı kullanmak istiyorsanız ve bu konuda birtakım korkulara sahipseniz, sizlere korkularınızı nasıl yenebileceğinizi 5 ayrı yöntem ile açıklıyoruz.



1. Uçağınızı Kendiniz Belirleyin
Biletinizi satın alırken hangi tip bir uçak ile seyahat edeceğinizi ve özelliklerini görebilirsiniz. Uçakların daha büyük olmasından dolayı korkuya sahip olan pek çok kişi özellikle Airbus A330, A340 veya Boeing 747 ve 767 gibi çift koridorlu uçakları tercih ediyorlar.

2. Havaalanına İniş Yapan ve Kalkış Yapan Uçakları İzleyin
İniş ve kalkış yapan uçakları takip ederek kalkış yapan uçakları gözden kayboluncaya kadar izleyerek kendinizi o uçağın içerisinde hayal edin. Uzaktan izlediğiniz zaman bu işlemin ne kadar güvenilir ve basit olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

3. Koltuğunuzu İyi Seçin
İniş ve kalkışlarda yaşanacak olan sarsıntıları daha az hissedebileceğiniz koltuklar genellikle kanat kısımlarına yakın olan koltuklardır. Ayrıca koridor kenarına yakın olan koltuklarda oturmanızda sizi daha kötü hissettirecektir. Sıkışıklık hissinden rahatsız oluyorsanız bu tür noktalardan uzak durmalısınız.

4. Uyuyun
Eğer panik haline geçiş yaptıysanız ve dikkatinizi herhangi bir noktaya odaklayarak rahatlayamıyorsanız uyumayı deneyebilirsiniz. Kısa bir uyku çektikten sonra ulaşmak istediğiniz yere geldiğinizi fark edeceksiniz.

5. Seslerden Korkmayın
Koca bir uçağın içinde olduğunuz unutmayın. Ara sıra uçak içerisinde çeşitli sesler duyuyorsanız bunların arabalarda gelen seslerden farklı olmadığını düşünün.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi