Google Adsense ve Webmasterlar

Evet son 2 aydir sanirim tum site sahipleri ve adsense kullanicilarinin ortak sorunu tiklama basina maliyetin dususu daha dogrusu yerlerde surunmesi. Herkes buna bir kulp ararken Google'dan aciklama geldi gectigimiz gunlerde yilin ilk donemi net kari 1.3 milyar dolar olmus ve gecen yila gore 300 milyon dolar artirmis hemde Amerika'da boyle bir ekonomik kriz ortami varken.

Google Amerika'daki adsense kullanicilarini el ustunde tutuyor cunku orada bir cok alternatif var bu yuzden tiklama maliyetini hep ust seviyede tutmak zorunda. Simdi birde Turkiye, Hindistan gibi ulkelere donelim bizim durumumuz gercekten icler acisi tiklama basi hic para vermese daha iyi :)

Evet benim tezim su son 2 ayda iyice verdiklerini kisti Google reklam verenden aldigi paranin karini yukseltti boylece ilk yil kari aciklaninca bir gosteri yapmis oldu krizde olsa biz buyumeye devam ediyoruz rakiplerimiz bizden korksun mesajini verdi :)

Bence her devirin bir sonu var eskiden altavista vardi simdi google yakinda baska biri mutlaka gelecek, Google hizmetlerini tamam gercekten basarili buluyor ve seviyorum ancak bence tekellesmeye baslamasi ilk baslardaki fikrinden uzaklasmaya basladigi hissini uyandirmaya basliyor. Eminim eger adsense bir rakip ciksa bugun adsense kullanan bir web master kalmayacak o zaman da Google ne yaptigin farkina varacaktir ama biraz gec olacaktir.

Google aramada suan icin herkesin favorisi ama sonuclarda bol miktarda spam site ile karsilasiyoruz, tamam bunlarla karsilasip hemen rahatsizligimizi Google bildirelim o gerekeni yapacaktir diyenleriniz olabilir. Evet Google gerekeni yapiyor hatta bunun icin sayfa bile olusturmus Spam Bildir sayfasi, ama sayfanin sadece adi var :) ben suana kadar sonuc almis bir kisiyi gormedim yollanan tum mesajlar hic bir sonuc vermiyor (eger sonuc alan var ise buradan bizimlede paylasirsa sevinirim) evet adsense den sonra arama sonuclarinda da eski etkisini kaybettigini goruyoruz ama yinede hala kotunun iyisi Google.

Sanirim Google biraz webmasterlara kulak vermeli ve birseyler yapmali benim bu blogumda yazdiklarimdan bir sonuc cikmaz ama boyle boyle belki sesimizi duyururuz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?