Blogger'a Favicon Nasil Ekleniyor?

Dun bir daha once blogspot uzantisi ile kullandigim bir sitemi yeni aldigim domain ismine yonlendirdim, durum boyle olunca wxzy.com domain ismine sahip olup Blogger faviconunu kullanmak biraz hos durmadi bende yeni bir favicon nasil eklenir diye arastirmalar icersine girdim :)

Buldugum her cozum etkili olmadi zaten cok yeni kaynakta bulamadim genelde 2008 yilina ait hemen herkesin ayni yazdigi kopyala - yapistir tadinda aciklamalardi bende bunun icin ingilizce sitelere bir bakindim ve 2 adet cozume ulastim.

Ilk olarak sorunlarla basliyayim favicon internet explorer da gorunurken firefox'ta gorulmeyebiliyor ya da bunun tam tersi oluyor, veya ana sayfada favicon dogru gorunurken alt sayfalarda yine blogger faviconu gorunuyor.

Blogger (Blogspot) sitemize favicon nasil eklenir?

Adim 1 - Simdi ilk olarak nasil favicon olusturacaksiniz? Iste bunu gecen sene Otomatik Favicon Olusturma bu yazimizda sizlere anlatmistim, bu site gercekten cok guzel bir site ayrica animasyon seklinde faviconda kullanmaniz mumkun.

Adim 2 - Faviconumuzu hazirlayip bilgisayarimiza indirdik sira geldi bunu bir yerlere eklemeye, bunun icin en guzel yol eger gmail hesabiniz varsa hemen giris yapin ve googlepages sayfanizi orusturun oraya bu faviconunuz upload edin. Eger boyle bir hesabiniz yok ama siteniz varsa o zaman sitelerinizden birinin icine faviconunuz ekleyin ve favicon yolunu bir yere kayit edin. Bu secenekte size uzak ise ozaman herhangi bir .ico destekleyen image sitesine faviconunuzu upload edeceksiniz ancak burada onemli olan bu sitelerde her an faviconunuz silinebilir diye onleminizi bastan almaniz.

Adim 3- Faviconumuzu bir yerede yukledigimizi varsayiyorum ve bir sonraki adimimizi anlatmaya basliyorum. bu adim daha anlasilir olsun resimli olarak anlattim.

Ilk olarak yukarida resmimizde gordugumuz gibi blogger hesabimizin oldugu kontrol panelimize giriyoruz, ardindan Yerlesim ve HTML'yi duzenle kisimlarini seciyoruz.



Daha sonra yukarida resmimizde yer aldigi gibi kod kismina mudahale edecegiz ancak bunu yapmadan once bir yedek almayi unutmayin, ne olur ne olamaz. Resimde isaretledigim gibi <--head--> tagindan hemen sonra yer alan <--title--> kismindan hemen sonra simdi verecegim kodu ekleyiniz.

Eklemeniz gereken kod: <--link href='sizin url adresiniz buraya yazilacak' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/-->

bu kodun internet explorer ya da firefox'da sorun cikarma ihtimaline karsi birde su alternatifimiz var :)

Eklemeniz gereken kod: <--link href='sizin url adresiniz buraya yazilacak' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/-->


Iste bu kadar ben 1. kodu kullaniyorum internet explorer ve firefox'da da sorunsuz calisiyor. Umarim isinize yarar.

Unutmadan vermis oldugum kodlarda <-- ve --> kisimlarinda yer alan tireleri silmeyi unutmayin.

Bu yaziyi kullanmak isterseniz istediginiz sekilde kullanmaniz serbest, ancak kaynak belirtmeyi unutmazsaniz sevinirim :)

Yorumlar

  1. ellerine sağlık ben yaptım sadece ana sayfada görünüyordu, böyle çok temiz oldu. çok saol gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, bilgilerin faydali olmasina sevindim, yeni faviconunu gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
  3. explorer da görünmüyo:(( ama mozilla da oldu hatta ben de anlattım bloğumda arkadaşlarım da çok merak ediyordu. hatta sizin linkinize de yayınladım:) izninizle tabi...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba asmabahce, internet explorer 7'de maalesef sorun cikariyor ancak ie8'de durum nasil denemedim. Dedigin gibi firefox sorunsuz calisiyor. Klasik firefox-ie farkliligi diyebiliriz. Kaynak gosterdigin icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler , çok işime yaradı.

    YanıtlaSil
  6. rica ederim ozgur, ise yaramasina sevindim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi