Bedelli Askerlik Firtinasi Yine Basladi

Bugun gazeteleri ozellikle internetten takip edenler yeni haberle yine dusuncelere dalmislardir diye dusunuyorum :) Aslinda ilk bombayi dun aksam Hurriyet gazetesinin internet sayfasinda okudum. Basbakanimiza sorulan sorular arasinda bedelli askerlikte gecmis, Basbakan'inimiz da konu hakkinda cok bilgi sahibi olmadigini ama gorusmek gerekirse gorusecegini belirtmis.

Simdi bugune gelelim... Yillardir yilin belli donemlerinde bedelli askerlik firtinasi eser, herkes sevinir, hazirlik yapar, sesli dusunur, ofkelenir, kizar vs. vs. ama sonucta bir bakilir Genel Kurmay Baskanligi boyle bir sey dusunulmemektedir der ve her sey biter...

Bugun Milliyet, Hurriyet vb. bir cok gazetede hemen anketler baslatilmis bedelli ciksin mi, cikmasin mi diye. Hadi bizde katilalim bu ankete evet diyenler cok ciksin ya da hayir diyenler cok ciksin sonuc ne olacak birseye etki mi edecek? Ya da bu kadar dillendirip her yerde yazmak bedelli askerligi mi cikaracak?

Tabi ki bunlarin hepsinin cevabi hayir. Bedelli askerlik bu defada cikmiyacak. Keske ciksa gidebilecek olan herkes gitse (cevremde bir cok bedelli askerlik bekleyen insan var) gitmeyende gitmese. Bence bu durumu vatan sevgisi ile ya da parasi olan gidiyor olmayan gitmiyor diye dramatik hale getirmenin ya da kutuplastirmanin anlami yok. Gidebilen gider, gidemeyen gidemez. Dunya da ne esit ki bu durum esit olsun?

Bence en basit hesap su olmali. 15 ay askerlik icin her ay 1000 TL der isek 1000x15=15.000 TLyapar buda hemen hemen bedelli parasina tekamul eder. Demek ki cogu insan aslinda bdelli cikinca gidebilir.

Ben sahsim olarak bedelli askerlik ciksin ve gitmek isteyen herkes gitsin tarafinda yer aliyorum ve bunun ulke ekonomisine de azimsanmayacak kadar getirisi olacagini dusunuyorum (tabi hakettigi yere giderse).

Sizde bu konu hakkinda ki dusuncelerinizi paylasabilirsiniz. Son olarak ben bu defa cikan bedelli haberlerinin de sadece gecici bir ruzgar oldugunu dusunuyorum...

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi