Nereden Nereye Gidiyor Bu Kafa?

Yine yollardayim... Bunye alisik, gezmeden olmaz. Ordan oraya seyehatler... Bazen ucak, bazen otobus, kimi zaman araba, nadirde olsa tren veya feribot.

Bu gece yolculuk otobusle. Kulagimda angus and julia stone - big jet plane ondan sonraki sarki ise daha sakat proncess chealsea - the cigarette duet ve sonrasida var tabi yaklasil 4 saatlik bir set beni istnbula atar :)

Yolculuklarda iki seyi seviyorum:

1- Is yogunlugundan vakit ayiramadigim (boyle sacma bahane olmaz gibi ama durum bu)  okuma isleri. Su siralara seyehatlerde KAFA dergiai okumayi seviyorum. Hem eglendirebiliyor, hem
dusunduruyor, hem de sorgulatmaya yardimci. Yolculuklarin ilk sevdigim yani evet bu okumak...

2- Dusunmek... Yolu veya bulutlari izlerken dusunmek guzel haci. Beyni relax moda alip bulunmasi gereken beya sorgulanacak soru veya dusunceleri rahat kafayla daha bir temiz hallediyorsun sanki.

Hava karanlik, yol farlarla isildiyor. Sanki sinemada yerini arayan kisiye yol gosteren fenerci amca gibi. Hayat boyle aslinda, ya karanlik yolda kaybolursun ya da biri sana feneri ile yolu gosterir ( bu her zaman dogru yol olmayacaktir tabi) yada kendi fenerin kendi elindedir ama bu genelde cok kucuk yuzdelerde olur.

Genelde insan kendi hayatini cizmek yerine baskalarindan yardim bekler. Baskasi yol gostersin, soylesin, yaptirsim ister. Neden boyle diye hic sorgulamaya gerek yok... Sebep basit aslinda cunku biz insanoglu kolayi severiz. Birileri soylesin yapariz modundayizdir.

Kimileri ben icin caliskan, duzenli, programli der, kimileri bohem :) bazilari hayat ....nde degil diger kesimde gamsiz. Bunlarin her birine baktiginizda birbirinden alakasiz geliyor degil mi?

Iste hayatta boyle arkadas herkesin bakis acisi farkli. Bu yuzden ac kalmamak
Ve iyi bir refah duzeyinde yasamak icin bu orantida calismak, ama bunu yakalamak
Icin calisirken kendimizi satmamak ilk kuralimiz.

Ikinci kural hayatta hersey para degil once saglik diyoruz 😉 sonrasi zaten gelir. Allah dermani olmayan dert vermesin diye bosa dememisler. 

Ucuncu kural ne zaman olecegimizi bilmedigimizden her gunumuzu son gun gibi yasayalim. Sinir, stres, negatif tum ibnelikleri asarak gunu gecirelim bunu basarirsaniz eger isin en onemli evrelerinden birini gectiniz demek.

Kurallari daha uzatacam ancak simdilik keseyim ve dusunce moduna geceyim diye dusundum yola bakarken.

Efendim bu yazimizda buraya kadar. Herkesin kendinden birseyler bulacagi biraz sacma biraz deneme tadinda bir hayat kesiti gibi oldu sanki :)

Yazida ki imla hatalari simdiden affola mobilden yazinca bu kadar bir de yas ilerliyor gozler sikintida :)

Haydi bakalim geceniz guzel ola

TE




Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi