Türkiye’de Romantizmi Yaşayabileceğiniz Yerler

Şehir hayatından sıkıldıysanız ve ufak bir kafa dinlemeye ihtiyacınız var ise Türkiye’de gezip görebileceğiniz en romantik havaya sahip 5 önemli yeri sizler için sıralıyoruz.



1. İğneada
Bulgaristan sınırında yer alan İğneada, Karadeniz bölgemizde bulunuyor. İstanbul’dan İğneada’ya ulaşmak için ortalam 3 buçuk saatlik bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Subasar ormanları ile meşhur olan bu ada korunması gereken doğal güzelliklerimizin yer aldığı bir ada olarak ön plana çıkıyor.


2. Erikli Yaylası
Yalova’da Çınarcık ilçesinin Teşvikiye köyünde yer alan bu bölge yürüyüşler için en ideal noktalar arasında yer alıyor. Doğa yürüyüşleriniz bu bölgede akan şelalerin önünüe gelmesi ile son buluyor. Bu noktada biraz zaman geçirdikten sonra arkadaki ormanlık ana patikalara dönerek dinlenmee devam edebilirsiniz.


3. Yenice Ormanları
Sabahın erken saatlerinde huzurlu bir sonbahar günü hayal edin. Masmavi bir gökyüzünün altında gözlerinizi açtığınızı ve renk cümbüşü içerisinde olduğunuzu düşleyin. İşte aradığınız ve hayallerinizdeki o yer Yenice Ormanları.


4. Kartepe
İstanbul, Kocaeli ve yakınlarında yaşayıp kar yağışına hasret kalanlar için en ideal adres Kartepe oluyor. 1606 metrelik rakıma sahip olan bu bölgede kayak sporları yapabilir ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.


5. Rumeli Feneri – Demirciköy
İstanbul Avrupa yakasında Boğaz’ın Karadeniz’e doğru açıldığı noktada yer alan bu bölge özel araç sahibi olmayanlar için en ideal adres oluyor. Doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ve bol bol resim çekerek manzarayı izleyebileceğiniz bu noktada zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?